IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BLIZU 1.500 policajaca, hapsili narko- bande…

Akcija protiv narko- bandi koje imaju veze sa političarima je sprovedena u posljednja tri dana u 12 gradova u Albaniji…

TIRANA: Albanija, Crna Hronika, Vijesti… utorak, 30.10.2018… 08: 39… BLIZU 1.500 policajaca, hapsili narko- bande…

U velikoj policijskoj akciji u Albaniji razbijene su četiri narko- bande, pronađeno je 182,5 kilograma opijuma i uhapšeno 27 osoba, a za šest se i dalje traga.

Među uhapšenima je i Arben Ndoka, bivši poslanik vladajuće Socijalističke stranke, kao i tri policajca…

U akciji je učestvovalo 1.500 policajaca i tokom nje su razbijena četiri narko- bande koje su sarađivale i internacionalno organizovale posao- proizvodnju, prodaju i šverc narkotika, kao i pranje novca, piše Dojče vele.

Državno tužilaštvo Albanije je prije mjesec dana podnijelo krivičnu prijavu i dostavilo policiji hiljade sati prisluškivanih telefonskih razgovora, video snimaka, izvještaja tajnih istraga na licu mjesta, snimaka dronom i hiljada stranica korespodencije osoba i institucija u Albaniji i inostranstvu.

Istraga je isplela mrežu oko laboratorije u mjestu Has na sjeveru Albanije gdje se proizvodio heroin, da bi se potom švercovao u EU, a praćena je distrubucija droge, ali i tokovi novca.

Čitaj još:   TIRANA: Zabranjene kladionice u Albaniji...

Tom prilikom utvrđeno je da se masovno kupuju skupi placevi na omiljenim turističkim odredištima Albanije, a tužilaštvo je saopštilo da se to radilo uz pomoć visoko pozicioniranih političara.

Prema podacima kancelarije UN za borbu protiv kriminala i narkotika za 2017. godinu,albanske narko- bande su na prvom mjestu na svijetu po švercu marihuane i heroina, a na trećem po trgovini kokainom.

Novinar Artan Hodža optužio je bivšeg poslanika Ndoka da je političku moć zloupotrijebio za falsifikovanje dokumenata i kupovinu placeva u javnom vlasništvu – nepostojeći vlasnici su placeve jeftino kupovali i potom ih skupo prodavali.

Ta praksa je u martu dovela do hapšenja 12 službenika državne i komunalne uprave,koji su osumnjičeni za primanje mita i s tim u vezi otuđivanje oko 235.000 kvadrata javnih površina na području oko Leša, na obali Jadrana.

izvor aagencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši