IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Delegacija Sandžaka na sastanku sa Erdoganom i turskim ministrima

Nakon svečanog otvaranja Aerodroma u rezidenciji predsednika Turske, Redžepa Taipa Erdogana održan je sastanak sa delegacijom Sandžaka i turskim ministrima.

Predsjednik Erdogan je sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, predsjednikom Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Sulejmanom Ugljaninom, te predsjednicima opština Sjenica i Tutin, Hazbom Mujovićem i Kenanom Hotom, na sastanku koji je upravo završen, razgovarao o realizaciji ranije dogovorenih projekata, o novim projektima, ali i trenutnoj situaciji u Sandžaku.

Nakon svečanosti povodom otvaranja novog aerodroma u Istanbulu gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac iskazao je zadovoljstvo zbog velikog priznanja za Novi Pazar i Sandžak, jer je delegacija sa toliko članova prisustvovala  puštanju u rad novog aerodroma.

“Ovo je veliko priznanje i pokazatelj da će se nastaviti dobra saradnja Novog Pazara, Sandžaka i Srbije sa Republikom Turskom. Ovo je znak odobravanja onoga što mi radimo. Potpisivanje ugovora o rekonstrukciji puta do Tutina je veliki projekat, a i mnogi drugi se već realizuju”, rekao je Biševac koji je naglasio da će se detaljnije o svemu govoriti na sastanku sa predsjednikom Erdoganom.

Čitaj još:   HAPŠENJA zbog krađa u SANDŽAKU I CRNOJ GORI

Za predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Sulejmana Ugljanina čast je što je delegacija iz Sandžaka prisustvovala ovoj svečanoj ceremoniji.

“Jedna od tema razgovora na sastanku sa Erdoganom bila je i predstojeći izbori za BNV. Želja nam je, a to smo i prenijeti predsjedniku Erdoganu, da izbori proteknu fer i u demokrratskoj atmosferi”, rekao je Ugljanin.

“Ono što radimo u Sandžaku nailazi na odobravanje predsjednika Erdogana, ovaj poziv svečanom puštanju u rad novog aerodroma je potvrda podrške”, rekao je predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović.

Predsjednik opštine Tutin, Kenan Hot ocjenio je da je današnje potpisivanje ugovora o rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin dokaz podrške Republike Turske Sandžaku.

izvor: rtvnp

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši