SREĆKO TRIFKOVIĆ, OSUMNJIČEN ZA UBISTVO SARAJEVSKIH POLICAJACA POZNATİ AUTOMAFİJAŠ İZ RS-a.

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

SREĆKO TRIFKOVIĆ, OSUMNJIČEN ZA UBISTVO SARAJEVSKIH POLICAJACA POZNATİ AUTOMAFİJAŠ İZ RS-a.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanja jednomjesečnog pritvora osumnjičenom koji se dovodi u vezu sa ubistvom i teškom krađom.

– Pritvor je predložen zbog opasnost da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke prikriti dokaze, zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo i istovremenu i istovremeno da bi boravkom na slobodi osumnjičenog mogli doći do uznemirenja javnosti – rekla je Azra Bavčić glasnogovornica Tužilaštva KS.

Iz Tužilaštva nisu željeli reći o kojoj osobi je riječ međutim kako smo jučer objavili, a što nam je potvrdila i njegova advokatica Tatjana Savić riječ je o uhapšenom Srećku Trifkoviću poznatom automafijašu iz RS-a. Njega tužilaštvo dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca.

Čitaj još:   EU NIJE SPREMNA ZA NOVE PREGOVORE SA LONDONOM: Brisel odpuhao Borisa Džonsona...

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo, na čelu s policijskim komesarom Mevludinom Halilovićem, zahvalila se građanima, predstavnicima diplomatskih misija, domaćih i međunarodnih organizacija i institucija, nevladinim organizacijama i udruženjima, domaćim i inostranim medijima, na upućenim izrazima sućuti i podrške povodom tragične pogibije dvojice policijskih službenika, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su stradali vršeći svoje redovne poslove i zadatke na očuvanju reda i mira na području Kantona Sarajevo. 

– Još jednom naglašavamo odlučnost Uprave policije MUP-a KS na daljnjem predanom i profesionalnom radu i obavljanju svih postavljenih zadataka, u cilju osiguranja lične i imovinske sigurnosti svih stanovnika i posjetitelja Kantona Sarajevo, kao što je to i do sada bio slučaj – saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Čitaj još:   OPET SKANDAL DODIKA: "Hrvati i muslimani su napravili gnusne zločine, BiH nije naša država"!

Podsjećemo, Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registarskih oznaka.

izvor:agencije i http://www.ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši