IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA Zabranjen ulazak četvorici srbijanskih intelektualaca u CG…

“Već nadležni državni organi u svakom konkretnom slučaju procjenjuju koja bi lica svojim djelovanjem mogla ugroziti zaštićene vrijednosti i interese Crne Gore i njenih građana“, kaže se u saopštenju…

PODGORICA: Crna Gora,Zanimljivosti,Putovanja, Vijesti… petak, 02.11.2018… 06: 09… PODGORICA Zabranjen ulazak četvorici srbijanskih intelektualaca u CG…

Iz crnogorske Vlade saopšteno je večeras da je “Ustavna i moralna obaveza da od nedobronamjernih pojedinaca štiti stabilnost i bezbjednost zemlje, ali i spokoj svih njenih građana”

Srbijanskim intelektualcima, književniku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i političaru i pravniku Dejanu Miroviću zabranjen je ulazak u Crnu Goru.

Srpski intelektualci kojima je zabranjen ulazak bili su najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine. Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima biće održana 1. decembra u Kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a trebalo je da govori Bećković.

“Već nadležni državni organi u svakom konkretnom slučaju procjenjuju koja bi lica svojim djelovanjem mogla ugroziti zaštićene vrijednosti i interese Crne Gore i njenih građana“, kaže se u saopštenju.

Čitaj još:   PODGORICA: Inicijativu za nepovjerenje Vladi, potpisali SDP, SD i manjine, iz DPS nisu Marković, Gvozdenović, Bošković... (foto)

Navodi se da je izrada bezbjednosnih procjena u vezi s pojedinim događajima i djelovanjem pojedinaca koji bi mogli ugrožavati nacionalnu bezbjednost i državne interese Crne Gore, odnosno narušavati njen ugled i dostojanstvo, stalna obaveza službi bezbjednosti.

“Ukazujemo da je naša ustavna i moralna obaveza da od nedobronamjernih pojedinaca štitimo stabilnost i bezbjednost zemlje, ali i spokoj svih njenih građana, uključujući i državotvorna, patriotska i nacionalna osjećanja najvećeg broja njih”, kazali su iz Vlade.

Na odluku crnogorskih državnih organa da zabrane ulazak srbijanskim intelektualcima stigle su brojne reakcije, kako iz Crne Gore, tako i iz Srbije. Prosrpske partije u Crnoj Gori osudile su ovakvu odluku, dok je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da će Srbija imati reakciju na ovakvu odluku Crne Gore…

http://iBalkan.net

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more

Komentariši