IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA Turski zvaničnik: Tijelo Kašogija rastvoreno u kiselini…

Visoki turski zvaničnik, savjetnik predsjednika Republike Yasin Aktay, izjavio je da vjeruje da je tjelo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija nakon što je raskomadano rastvoreno u sonoj kiselini…

ANKARA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti… subota, 03.11.2018… 06: 39…ANKARA Turski zvaničnik: Tijelo Kašogija rastvoreno u kiselini…

Kašogi,bio je kritičar saudijskih vlasti, a ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Nisu nađeni forenzički dokazi da je njegovo tjelo rastvoreno u kiselini, navodi BBC.

– Razlog zbog kojeg su raskomadali Kašogijevo tjelo jeste da bi što lakše rastvorili njegove ostatke – kazao je Aktay za turski dnevnik “Hurriyet dejli”.

Ove tvrdnje su iznete u trenutku kada je Kašogijeva vjerenica Hatidže Čengiz pozvala svijetske lidere da “privedu pravdi počinioce” u tekstu koji je objavilo pet listova, uključujući londonski “Gardijan” i “Vašington post”.

Čitaj još:   ANKARA: Predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH sutra u zvaničnoj posjeti Turskoj... (foto)

U međuvremenu, mediji prenose da je saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman rekao američkim zvaničnicima da smatra da je Kašogi opasan islamista.

Kako se navodi, to kazao u telefonskom razgovoru s nekim iz Bijele kuće prije nego što je njegova zemlja priznala da je saudijski novinar ubijen.

Saudijska Arabija je negirala da su izrečene takve tvrdnje, kao i da je kraljevska porodica umiješana u ubistvo i saopštila je da je “riješena da utvrdi sve činjenice”.

Kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu je u srijedu saopštila da je saudijski novinar Džamal Kašogi zadavljen čim je ušao u konzulat Saudijske Arabije 2. oktobra…

http://iBalkan.net

Erdogan i AK partija ubjedljivo vode, građani na ulicama Istanbula…

Prema prvim nezvaničnim i nepotpunim rezultatima prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih Read more

ANKARA Polaganju zakletve predsjednika Erdogana će prisustvovati 22 predsjednika…

Ukupno 22 predsjednika u ponedjeljak u predsjedničkoj palati u Ankari Read more

Komentariši