IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE DIJELIO ŠAKOM I KAPOM; OD TOME GROBARA DO VUKOVA SA VUČIJAKA

Još uvijek aktuelni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik do sada je odlikovao mnogo umjetnika, sportista, zvaničnika, učenika, ljekara, kao i ličnosti iz drugih sfera javnog života.

Samo posljednjih mjeseci Milorad Dodik odlikovao je sportistkinju Ivanu Španović, Udruženje “Vukovi sa Vučijaka”, ruskog pisca Zahara Prilepina, predsjedavajuću Gornjeg doma parlamenta Rusije Valentinu Matvijenko, kao i šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

Takođe, odlikovao je bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Ordenom Republike Srpske na lenti za naročite zasluge u razvijanju saradnje i političkih odnosa između Srbije, Republike Srpske i drugih država.

Povodom Dana Republike, Dodik je Ordenom Republike Srpske na lenti odlikovao i lidera Slobodarske partije Austrije Hajnca Kristijana Štrahea.

Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem odlikovani su i bivši gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, te režiser Emir Kusturica.

Čitaj još:   REAKCIJA IZ KABINETA Mila ĐUKANOVIĆA: "MILORAD Dodik krivotvori činjenice, niko od mene ne može napraviti neprijatelja BiH"... (foto)

Za rad i izvanredne zasluge na učvršćivanju mira i međunarodne saradnje između Republike Austrije i Republike Srpske, kao i za lične rezultate i dostignuća čiji značaj ima šire razmjere i doprinos afirmaciji Republike Srpske, Dodik je odlikovao zamjenika gradonačelnika Beča Johana Gudenusa.

izvor:SB

Komentariši