IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELİKA POBJEDA NOVOG PAZARA U UŽİCU

Utakmica petog kola Košarkaške lige Srbije izmedju domaće Slobode i Novog pazara koju je eto, sefte, prenosio I sportski kanal Arena 4 direktno, što je mislim po prvi put da se prenosi jedan meč novopazarskih košarkaša na televiziji sa nacionalnom frekvencijom,igrana je u dvorani “Veliki potok” u Užicu.

Slijedi kratka storija o tome kako su Novopazarci uspjeli da pregacaju Veliki potok I slave u derbiju petog kola protiv starog znalca I rivala. Već sam govorio o tome kako, osim fenomenalnih partija, košarkaši Novog Pazara su postal istinski mamac I za gledaoce. Kući već to je nekako I normalno ali na strani…da ilustrujem.

Ni u Užicu nepamte da je bilo toliko gledalaca na jednoj prvenstvenoj utakmici. Ovoga puta bilo ih je 1200. Poredjenja radi u ovom kolu ekipa Mladosti iz Zemuna je u svojoj dvorani “Master “ dočekala lidera na tabeli ekipu Borca iz Čačka. Znate kad dolazi lider to bi moralo da znači povećano interesovanje i dolazak publike. Ukupno 100 sve sa igračima i stručnim štabovima. U Užicu 1200! Medju njima šezdeset koji su tokom utakmice bodrili svoj klub – Novi Pazar i na kraju se zajedno sa njima radovali.

Mečevi izmedju Slobode i Novog Pazara uvijek obiluju uzbudjenjima, žestokim duelima i akcijama ali je sve to u granicama sportskog i fer ponašanja.T ako je bilo i ovoga puta. Tvrda utakmica koju su domaći bolje započeli a gosti bolje završili . Krenuli su silovito domaći u prvoj četvrtini. Držeći se one narodne “ako se po jutru dan poznaje” nije se dobro pisalo gostima iz Novog Pazara. No, i stare narodne se mijenjaju. Zaigrali su angažovanije gosti i to su trenuci kada košarkaši Slobode promašuju a Vujović i Hadžifejzović kažnjavaju. Tek 18:13 za ekipu Novog Pazara na kraju prvih deset minuta igre.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Hirurg ENES ZOGIĆ direktoru MAHMUTOVIĆU- POMOZI NARODU I DAJ OSTAVKU

Ista meta isto odstojanje i u drugoj četvrtini.Pokušavao je na različite načine Vladimir Lučić, trener Slobode, da vrati svoj tim u igru.No nekako nije išlo. I drugu dionicu igre Novopazarci rješavaju u svoju korist rezultatom 20:17 za konačnih 38:30 u prvom poluvremenu za goste.

Na startu nastavka ponovo Užičani bolje otvaraju.Crnić postiže ekspresnih 5 koševa i približava svoju ekipu na samo tri koša razlike. Medjutim, ponovo je proradila plava mašinerija i već u 24 minutu utakmice Novi Pazar ima jedanest koševa prednosti (48:37). Minut prije kraja trećeg dijela igre Užičani uspijevaju da izjednače (51:51) ali završnica ponovo pripada Pazarcima koji uspijevaju da na pauzu pred poslednju dionicu igre odu sa šest koševa prednosti.

I onda drama.Hičkokovski zaplet. Novi Pazar u jednom trenutku ima rezultat 62:54 da bi u 36. minutu košarkaši Slobode došli do izjednačenja 67:67. Poslije dosta obrta, minut ipo prije kraja utakmice zapanjujućih pet koševa prednosti za domaći tim. No, nisu posustajali gosti znajući koliko su velike sekunde u košarci. U ključnim trenucima Čomagić dva puta promašuje. Nešović i na kraju Sead Hadžifejzović drastično kažnjavajutu nenarihtanost Čomagića. Pola sekunde prije poslednjeg sudijskog zvižduka na asistenciju Nešovića Hadžifejzović postiže pogodak za konačnih, hičkokovskih ali ko kuća vrijednih 78:77.

Kakav meč. Kakva završnica.Bilo je ovo dramatično osvajanje Slobode ali to i daje draž ovoj utakmici i trijumfu Novog Pazar dodaje onaj lijepi začin koji nas čini još zadovoljnijim. Svaka čast plavima koji su pobjedu proslavili sa oko šezdesetak svojih navijača i prijatelja koji su ih bodrili tokom utakmice.

Čitaj još:   Otvoreno pismo, Vučiću: Koliko km kanalizacije, da nam gradiš, umjesto da praviš stadione...

Ovom pobjedom, nakon nekompletnog petog kola, Novi Pazar je izbio na drugu poziciju na tabeli Košarakaške lige.
Po dolasku u Novi Pazar pred zgradom gradske uprave naše košarkaše su dočekali navijači i znalački proslavili pobjedu svog tima.

U narednom kolu u dvorani Pendik gostuje ekipa Zlatibora, stari znalac i veliki rival. Vjerujemo da će dvorana Pendik biti ispunjena do poslednjeg mjesta i da ćemo uživati u spektakularnoj košarkaškoj predstavi i proslaviti novu pobjedu košarkaša Novog Pazara.

Autor: Fehim Karišik

http://www.ibalkan.net/

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši