IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ LJUTİTO: Sulejman Ugljanin ima “puste želje neodgovornog političara”

Vučić je na konferenciji za novinare sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurzom naglasio i da, ni Srbi ni Bošnjaci, nemaju razloga za brigu zbog retorike Sulejmana Ugljanina, čija je lista pobijedila u Sandžaku na jučerašnjim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

“Sulejman Ugljanin je davao i opasnije izjave… Naš narod ne treba da bude zabrinut i Bošnjaci ne trebaju da budu zabrinuti. Nema nikakve opasnosti, to su puste želje neodgovornih političara”, rekao je Vučić.

“Te tvrdnje i uvrede na račun sopstvene države, na to smo naučili, naš narod ne treba da bude zabrinut. Ni Bošnjaci ne treba da budu zabrinuti, oni su naši građani i upravo se spremam da otvorim radove na putu Novi Pazar-Tutit”, rekao je Vučić.

On je stavove Ugljanina nazavao “pustom željom neodgovornog političara”, te je istakao da od toga neće biti opasnosti za Srbiju.

Čitaj još:   UEFA BIRALA, Između Njemačke i Turske: Njemačka organizator EURO- a 2024. godine

Podsjećamo, nosilac liste “Samoopredjeljenje” Sulejman Ugljanin proglasio je sinoć pobjedu na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i poručio da je ono “ostalo i da će i dalje biti bošnjačko”. Uz burno odobravanje svojih pristalica Ugljanin je slavio uz poklič “Živjela Sandžaka republika!”.

Čitaj još:   VUČIĆEV DVOJNIK: "Tražim DJEVOJKU kojoj NE SMETA što ličim na VUČIĆA" (FOTO)

Aktuelni predsjednik Vijeća ocijenio je da su ti izborri bili najznačajniji za Bošnjake od raspada bivše Jugoslavije i da su Bošnjaci na njima izabrali BNV koje ima ovlašćenja da u razgovoru sa predstavnicima Srbije rješava njihove probleme.

– Ti problemi su to što Bošnjaci nemaju status naroda i što nije riješen status Sandžaka, koji je okupirana zemlja od 1912. godine. Srbija i Crna Gora nemaju tapiju nad Sandžakom, a ako žele da ga uknjiže kao svoju teritoriju moraće da u Ustavu uknjiže Bošnjake kao narod. Mi smo na tome dobili izbore i to ćemo zastupati – istakao je Ugljanin.

Čitaj još:   Vučić: ”Tači me ne voli, ni ja njega ne volim…”

On je “ljudima u Beogradu koji su hjteli da uzmu BNV” poručio da im je to propalo i da im je “posao bio jalov”.

Uz burno odobravanje svojih pristalica Ugljanin je slavio uz poklič “Živela Sandžaka republika!”.

Čitaj još:   "Ko ne vjeruje u SNS, nema pravo da bude Srbin..." (foto)

izvor:SB i agencije

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more

Komentariši