VLADA ŠVAJCARSKE: NOVİ PROJEKTİ ZA BOLJİ İ KVALİTETNİJİ ŽİVOT U NOVOM PAZARU

Višečlana delegacija Ambasade Švajcarske predvođena ambasadorom Švajcarske u Srbiji Filip Ge i zamenicom direktora Švajcarske direkcije za razvoj i saradnju, Rut Huber, posetila je Novi Pazar. Delegacija se sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, zamenikom gradonačelnika Nebojšom Ravićem i predsednicom Skupštine grada Ifetom Radončić sastala u okviru redovne posete gradovima opštinama sa kojima Švajcarska ostvaruje uspešnu saradnju na realizaciji različitih projekata.


“Sa Novim Pazarom i lokalnim institucijama sarađujemo od 2006. godine. Projekte realizujemo u devet različitih oblasti, među kojima su najvažnije oblast ekonomskog razvoja i zapošljavanja, oblast efikasnog upravljanja i pitanje migracije. Naročito nam je važan projekat “Znanjem do posla” koji tretira mogućnost inkluzije socijalno ugroženih kategorija u svim sferama društva”, kazala je zamenica direktora Švajcarske direkcije za razvoj i saradnju Rut Huber, ističući da u saradnji sa novopazarskom Kancelarijom za mlade a kroz projekte socijalne uključenosti, Vlada Švajcarske želi da pruži priliku mladima iz osetljivih grupa kako bi se unapredile njihove veštine i povećala mogućnost zapošljavanja.

Čitaj još:   ESTRADA U STRAHU, DA VRANJEŠ NE OBJAVI NOVE PORNO SNIMKE: Samo ih pusti i je.aću ti mater! Šok!

Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je da su projekti čiju realizaciju je podržala ili aktivno podržava Vlada Švajcarske značajno doprineli unapređenju kvaliteta života građana Novog Pazara.
” Tokom današnjeg razgovora, goste smo upoznali sa perspektivama daljeg lokalnog razvoja, izazovima na tom putu i novim oblicima podrške. Dragoceno nam je partnerstvo Vlade Švajcarske u aktivnostima usmerenim ka smanjenju nezaposlenosti, razvoju privrede i turizma u našem gradu”, kazao je gradonačelnik Biševac nakon sastanka, naglašavajući da je za postojeće programe u Sandžaku i Novom Pazaru budžet povećan za značajnih deset procenata.

Dobra saradnja Novog Pazara i Vlade Švajcarske biće nastavljena realizacijom novih projekata, koji će unaprediti kvalitet života građana.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

Komentariši