IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VLADA ŠVAJCARSKE: NOVİ PROJEKTİ ZA BOLJİ İ KVALİTETNİJİ ŽİVOT U NOVOM PAZARU

Višečlana delegacija Ambasade Švajcarske predvođena ambasadorom Švajcarske u Srbiji Filip Ge i zamenicom direktora Švajcarske direkcije za razvoj i saradnju, Rut Huber, posetila je Novi Pazar. Delegacija se sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, zamenikom gradonačelnika Nebojšom Ravićem i predsednicom Skupštine grada Ifetom Radončić sastala u okviru redovne posete gradovima opštinama sa kojima Švajcarska ostvaruje uspešnu saradnju na realizaciji različitih projekata.

“Sa Novim Pazarom i lokalnim institucijama sarađujemo od 2006. godine. Projekte realizujemo u devet različitih oblasti, među kojima su najvažnije oblast ekonomskog razvoja i zapošljavanja, oblast efikasnog upravljanja i pitanje migracije. Naročito nam je važan projekat “Znanjem do posla” koji tretira mogućnost inkluzije socijalno ugroženih kategorija u svim sferama društva”, kazala je zamenica direktora Švajcarske direkcije za razvoj i saradnju Rut Huber, ističući da u saradnji sa novopazarskom Kancelarijom za mlade a kroz projekte socijalne uključenosti, Vlada Švajcarske želi da pruži priliku mladima iz osetljivih grupa kako bi se unapredile njihove veštine i povećala mogućnost zapošljavanja.

Čitaj još:   Šeheru moj, srećan rođendan

Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je da su projekti čiju realizaciju je podržala ili aktivno podržava Vlada Švajcarske značajno doprineli unapređenju kvaliteta života građana Novog Pazara.
” Tokom današnjeg razgovora, goste smo upoznali sa perspektivama daljeg lokalnog razvoja, izazovima na tom putu i novim oblicima podrške. Dragoceno nam je partnerstvo Vlade Švajcarske u aktivnostima usmerenim ka smanjenju nezaposlenosti, razvoju privrede i turizma u našem gradu”, kazao je gradonačelnik Biševac nakon sastanka, naglašavajući da je za postojeće programe u Sandžaku i Novom Pazaru budžet povećan za značajnih deset procenata.

Dobra saradnja Novog Pazara i Vlade Švajcarske biće nastavljena realizacijom novih projekata, koji će unaprediti kvalitet života građana.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin
Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Ambassador Fabrici u poseti GU: „Podrška Evropske unije razvoju grada biće još snažnija“

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici Read more

Čitaj još:   PODGORICA: Još 30 dana za podnošenje kandidatura, koliko potpisa treba da učestvuje u izbornoj trci za predsjednika države... (foto, video)

Komentariši