ZVONE ZVONA NA UZBUNU: „Sarajevo sprema CRNU LISTU SRBA, NJIMA se zabranjuje ulazak u BiH…“

„Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH“, pišu danas beogradske “Novosti”.


Nakon paničnog naslova, beogradski list sročio je i popis navodnih nepoželjnih osoba iz Srbije, medju kojima su tobože i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, glavni urednik televizije “Happy” Milomir Marić, predsjednik pokreta “Zavetnici” Stefan Stamenkovski…

“Novosti” se u daljnjem tekst referiraju na niz neutemeljenih nebuloza i teorija zavjre, podsjećajući na sličnu listu nepoželjnih građana Srbije koju je nedavno napravila i Crna Gora. Na njoj se našao kontroverzni pjesnik Matija Bećković, kao i istoričari Čedomir Antić i Aleksandar Raković i profesor prava Dejan Mirović.

”Dnevnik” podsjeća da je Mektić nedavno potvrdio da “postoji registar osoba koje su protjerane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi”, ali da je odbio da to nazove “crnom listom”, jer “BiH nije SAD da pravi crne liste”.

Čitaj još:   ANKARA Erdogan, Turska stoji na svojim nogama i nikome neće padati na koljena...

Mnistar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je za Klix.ba kako je navodna crna lista nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH zapravo najobičnija izmišljotina u kuhinji aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.

“To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svijetlu budućnost”, kazao je Mektić.

Na pitanje može li pretpostaviti ko kreira takve tekstove, Mektić direktno optužuje aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, a sve zbog političke principijelnosti.

“To je zbog toga što sam jedan od ljudi u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) koji čvrsto stoje na stanovištu da ne treba ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa SNSD-om”, izjavio je Mektić.

Čitaj još:   PRIJEVREMENI IZBORI U BIH Uvjerljiva pobjeda SDA u Kaknju i Bužimu jasna je poruka naroda...

Ministar sigurnosti BiH smatra da njegovi politički neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim političkim stavovima.

“Misle, ali to naprosto nije moguće”, zaključio je Mektić.

izvor: agencije

Komentariši