ZVONE ZVONA NA UZBUNU: „Sarajevo sprema CRNU LISTU SRBA, NJIMA se zabranjuje ulazak u BiH…“

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

„Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH“, pišu danas beogradske “Novosti”.

Nakon paničnog naslova, beogradski list sročio je i popis navodnih nepoželjnih osoba iz Srbije, medju kojima su tobože i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, glavni urednik televizije “Happy” Milomir Marić, predsjednik pokreta “Zavetnici” Stefan Stamenkovski…

“Novosti” se u daljnjem tekst referiraju na niz neutemeljenih nebuloza i teorija zavjre, podsjećajući na sličnu listu nepoželjnih građana Srbije koju je nedavno napravila i Crna Gora. Na njoj se našao kontroverzni pjesnik Matija Bećković, kao i istoričari Čedomir Antić i Aleksandar Raković i profesor prava Dejan Mirović.

”Dnevnik” podsjeća da je Mektić nedavno potvrdio da “postoji registar osoba koje su protjerane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi”, ali da je odbio da to nazove “crnom listom”, jer “BiH nije SAD da pravi crne liste”.

Čitaj još:   PROLJEĆE KRATKOG DAHA, KIŠA STIŽE, BRŽE NEGO ŠTO STE MISLILI…

Mnistar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je za Klix.ba kako je navodna crna lista nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH zapravo najobičnija izmišljotina u kuhinji aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.

“To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svijetlu budućnost”, kazao je Mektić.

Na pitanje može li pretpostaviti ko kreira takve tekstove, Mektić direktno optužuje aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, a sve zbog političke principijelnosti.

“To je zbog toga što sam jedan od ljudi u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) koji čvrsto stoje na stanovištu da ne treba ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa SNSD-om”, izjavio je Mektić.

Čitaj još:   RASIM LJAJIĆ ODGOVORIO ŠEŠELJU: Apsurdno je da pravosnažno osuđeni RATNI ZLOČINAC optužuje mene, koji u životu nemam ni prijavu za saobraćajni prekršaj!

Ministar sigurnosti BiH smatra da njegovi politički neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim političkim stavovima.

“Misle, ali to naprosto nije moguće”, zaključio je Mektić.

izvor: agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši