IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASIM Ljajić i Zorana Mihajlović u Sndžaku: O infrastrukturnim projektima tri opštine…

Potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić zahvalio je Mihajlovićevoj na podršci i svemu do sada urađenom za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu…

NOVI PAZAR: Sandžak, Ekonomija, Zanimljivosti, Vijesti… subota, 10.11.2018… 10: 19… RASIM Ljajić i Zorana Mihajlović u Sndžaku: O infrastrukturnim projektima tri opštine…

Potpredjsednici Vlade Republike Srbije, Rasim Ljajić i Zorana Mihajlović razgovarali su sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, pomoćnikom gradonačelnika Nihadom Hasanovićem, predsjednikom opštine Tutin Kenanom Hotom i predsjednikom Skupštine Opštine Sjenice Muhedinom Fijuljaninom o prioritetima u izgradnji regionalnih i lokalnih saobraćajnica, završetku obilaznice oko Novog Pazara, putnom pravcu Novi Pazar-Tutin, radu katastarskih službi, insprekcijskim poslovima i dinamici izdavanja građevinskih dozvola i rešenja o ozakonjenju objekata ali i svim ostalim infrastrukturnim projektima u Sandžaku.

Potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić zahvalio je Mihajlovićevoj na podršci i svemu do sada urađenom za ove tri opštine.

„Hvala Vam na ozbiljnosti koju pokazujete prema ovim trima opštinama. Mnogo se ranijih godina pričalo o projektima dolje, ali ništa nije urađeno. Sada, osim puta Novi Pazar– Tutin, čija realizacija počinje na proleće, možemo da razgovaramo i o drugim važnim projektima za ove krajeve“, zaključio je Ljajić.

Čitaj još:   SANDŽAK: Drugovi, koji su bili sa Džemalom u vrijeme pucnjave pali na poligrafu... (foto)

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je kazala da je cilj ovog sastanka da se zajednički definišu infrastrukturni prioriteti u tri lokalne samouprave. Ona je dodala da je za razliku od njihovih prethodnika, ova Vlada posvećena tome da pomogne u rešavanju pitanja važnih za građane Novog Pazara, Sjenice i Tutina..

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši