IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Asmir Begović, neće igrati za BiH protiv Austrije…

Nažalost, moram se povući iz reprezentacije zbog povrede palca. Timu želim sve najbolje, a moja rehabilitacija počinje odmah, napisao je danas na Twitteru Asmir Begović, čuvar mreže fudbalske reprezentacije BiH…

LONDON:BiH, Sport, Fudbal, Putovanja, Vijesti… ponedeljak, 12.11.2018… 06: 39…  Asmir Begović, neće igrati za BiH protiv Austrije…

Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, otkazao dolazak u Beč, koja u četvrtak igra važnu utakmicu u UEFA Ligi nacija protiv Austrije u Beču

Prema njegovim navodima, Begović je palac povrijedio u utakmici Premier lige Engleske, na gostovanju Bournemoutha kod Newcastlea, gdje je poražen, rezultatom 1:2.

Fudbalska reprezentacija BiH u četvrtak, 15. novembra, na stadionu ”Ernst Happel” u Beču protiv Austrije igra utakmicu petog kola grupe ”3” UEFA Lige nacija ”B”. Za potvrdu osvajanja prvog mjesta u grupi i plasman u baraž za EURO 2020 i afirmaciju u elitnu UEFA Ligu nacija ”A” popularni ”zmajevi” mogu i izgubiti u Austriji sa jednim golom razlike, ali pri tom da postignu gol.

Čitaj još:   Terorista iz Beča je Albanac Kurtin, rodom iz Makedonije...

Okupljanje bh. reprezentativaca selektor Robert Prosinečki zakazao je za ponedjeljak, 12. novembra, u Beču, gdje je do 17 sati u hotelu ”Sofitel” očekivao da se pojave svih 24 pozvana igrača.

Begović je u proteklih godinu dana izgubio status prvog golmana nacionalnog tima, obzirom da je, kako je tvrdio Prosinčeki, ”birao utakmice na koje će se odazvati na poziv selektora”.

Selektor “A” reprezentacije BiH Robert Prosinečki, uputio je naknadni poziv nakon što je Asmir Begović otkazao dolazak na okupljanje uoči utakmica sa Austrijom i Španijom.

Povratnik u reprezentaciju je Kenan Pirić, kojem je danas upućen poziv…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši