IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Atletičari iz Kenije slavili pobjede u obje konkurencije na 40. Vodafon maratonu…

OKO 30.000 profesionalnih atletičara i više od 100.000 rekreativaca učestvovalo na maratonskoj utrci koja je startala na azijskoj, a završila na evropskoj strani grada na Bosforu…

ISTANBUL: Turska, Sport, Putovanja, Vijesti… ponedeljak, 12.11.2018… 06: 19… ISTANBUL: Atletičari iz Kenije slavili pobjede u obje konkurencije na 40. Vodafon maratonu…

Atletičar iz Kenije Felix Kimutai pobjednik je 40. Vodafone maratona u Istanbulu, a njegova sunarodnjakinja Ruth Chepngetich slavila je pobjedu u ženskoj konkurenciji…

Chepngetich i Kimutai jedinu su interkontinentalnu utrku na svijetu u dužini od 42 kilometra istrčali u rekordnim vremenima.

Chepngtetich je odbranila prošlogodišnju titulu i ostvarila rekord utrke s vremenom od 2 sata 18 minuta i 35 sekundi.

I njen sunarodnjak Kimutai je postavio novi rekord utrke s vremenom od 2 sata 9 minuta i 57 sekundi.

Blizu 30.000 profesionalnih učesnika učestvuje na maratonskoj utrci koja je jutros startala na azijskoj strani istanbulskog Mosta šehida 15. jula, ranije poznatog kao Most na Bosforu.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Uklaniće se i četiri preostala radioaktivna gromobrana...

Riječ je o 40. Vodafone maratonu čija ciljna linija se nalazi na historijskom Trgu Sultanahmet na evropskoj strani Istanbula.

Ovogodišnji istanbulski maraton trči se pod motom “Trči u Istanbulu za zdravu budućnost“, a učestvuju atletičari iz više od stotinu država.

Uporedo s maratonom za profesionalce, transkontinentalne utrke na 15, deset i osam kilometara trčalo je i oko 100.000 rekreativaca u različitim kategorijama.

Istanbulski maraton jedan je od 17 najvećih maratona u Evropi kojeg organizira Grad Istanbul uz sponzorstvo kompanije Vodafone.

U utrci na 15 kilometara pobijedila je domaća trkačica Yasemin Can, a u muškoj konkurenciji pobjedu je slavio Kenijac Shadrack Korir…

 

http://iBalkan.net

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more

Komentariši