IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE DEMANTIRAO: “Erdogan i Vućić nisu urgirali…”

Srbi i Hrvati danas imaju političku reprezentaciju na nivou BiH. Tražimo dogovor i reprezentativnost kod Bošnjaka. Čekamo reprezentaciju Bošnjaka. Nećemo uticati na to ko su ti predstavnici, ali ih pozivamo da se što prije pojave. Nemojte da vas dugo čekamo, poručio je danas lider SNSD- a, Milorad Dodik, nakon sureta sa strteškim partnerom, Draganom Čovićem, u Istočnom Sarajevu…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivost, Vijesti… ponedeljak, 12.11.2018… 14: 59… MILE DEMANTIRAO: “Erdogan i Vućić nisu urgirali…”

Dodik je kazao kako se čekaju politički predstavnici Bošnjaka kako bi se zajedno krenulo u ono za šta se oni najviše zalažu, a to je uspješna i sve bolja BiH.

“Ništa se nismo dogovarali što bi bilo protiv nekog trećeg. Tog trećeg pozivamo da sa nama zajedno učestvuje u rješavanju nagomilanih teških problema. Suverenitet BiH može da bude ojačan činjenicom da lokalne institucije i politički predstavnici preuzmu kompletnu odgovornost za funkcionisanje BiH”, naveo je Dodik na konferenciji za medije po okončanju sastanka.  

Kako je istakao, na tom pitanju će se “lomiti sudbina BiH”.

“BiH kao pastorče međunarodnog faktora, koji odlučuje o unutrašnjim pitanjima, nemoguće je da nastavi ovako da živi. To neće biti ni dopušteno”, poručio je Dodik.

Čitaj još:   Vic dana Amerikanci i neki prepametni kompjuter...

Odgovarajući na upit Vijesti.ba da li je za koaliciju sa SDA na nivou BiH, ponovio je da se čeka na političku reprezentaciju Bošnjaka.

“Ni Dragan ni ja ne želimo da utičemo na to ko su igrači u toj reprezentaciji”, dodao je on.

Odgovorio je i na pitanje portala Vijesti ba u vezi sa navodima medija da predsjednik SDA Bakir Izetbegović preko predsjednika Turske i Srbije, Erdogana i Vučića, lobirao da se Dodika uvjeri da SDA bude dio vlasti na nivou BiH.

“Izgleda moćno da je jedan Erdogan koji je predsjednik tako moćne zemlje, bez obzira na neke politike, zamolio Milorada Dodika za bilo šta. Ako do toga dođe, to ću ozbiljno razmotriti. Nemam nikakvu odluku te vrste i ne bih ušao u špekluacije, jer je u BiH previše špekulacija. O tome se i radi. Prestanimo špekulisati i počnimo nešto raditi. To mi hoćemo, za razliku od svih onih iz FBiH koji misle da Dodik dolazi zbog ovoga i onoga. Ja dolazim da se nešto uradi, ali isto tako neću dugo čekati da se nešto uradi”, naglasio je Dodik.

Prema medijskim špekulacijama, Dodik i Čović planiraju formirati vlast bez SDA, pa je lider ove partije, Bakir Izetbegović, navodno zatražio pomoć Vučića i Erdogana kako bi ubijedili Dodika da promijeni mišljenje…

Čitaj još:   VUČIĆEVE FORE I FAZONI: Tombola i slatkiši penzionerima uz keks i čokolade... (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši