IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POČELI IZRAELSKI NAPADI NA GAZU: Ima, mogo mrtvih i ranjenih…

Izraelska vojska je ranije propćila da je započela zračni napad na Pojas Gaze nakon što je raketa ispaljena iz Gaze pogodila izraelsku teritoriju…

GAZA: Svijet, Crna Hronika, Vijesti… ponedeljak, 12.11.2018… 21: 59… POČELI IZRAELSKI NAPADI NA GAZU: Ima, mogo mrtvih i ranjenih…

U izraelskim napadima na sjeverni dio Pojasa Gaze ubijeno je dvoje Palestinaca, a troje ranjeno, u saopćenju izraelskih vojnih snaga se navodi da njihovi avioni izvode napade na Gazu.

Nije navedeno kojim oružjem je izveden napad u kojem je pogođen autobus niti se govori o pričinjenoj šteti.

U saopćenju se dodaje da je s područja Gaze na izraelsku stranu ispaljeno 80 raketa, napominjući da su aktivirane i sirene za zračnu opasnost.

Izraelski mediji su također naveli da je jedna od raketa ispaljenih iz Gaze pogodila autobus na izraelskom teritoriju, napominjući da je teško ranjeno jedna osoba.

Izraelske vlasti šalju dodatne vojne snage na granicu s Gazom zbog rasta tenzija koje su eskalirale sinoćnjim izraelskim napadom u toj palestinskoj enklavi i sukobom s vojnim ogrankom Hamasa.

Čitaj još:   PRETRESI NA 20 LOKACIJA Detalji akcije Wolf: Budžet BiH oštećen za 400.000 KM osumnjičeno 14 krijumčara cigareta... (foto)

Izraelska vojska saopćila je da je na sastanku načelnika Generalštaba Gadija Eizenkota sa komandantima izraelske vojske odlučeno da se Južnoj komandi vojske pošalju dodatne snage.

Sinoć je izraelska vojska izvela napad u Gazi i sukobila se s borcima Hamasove brigade Ezzedine al-Qassam. U napadu su ubijena sedmorica Palestinaca i jedan izraelski vojnik. Među poginulim je bio i jedan od komandanata Hamasove brigade.

Iz Hamasa su sinoć saopćili da su izraelski vojnici prešli granicu i ušli tri kilometra unutar Gaze te da su kod Khan Younisa izvršili atentat na Nura Bereku, jednog od komandanata brigade Ezzedine al- Qassam…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši