IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR GRAD ODBOJKE

Već skoro dva mjeseca pod pokroviteljstvom grada Novog Pazara , Sportskog saveza i Saveza za školski sport Novi Pazar a u saradnji sa Ženskim odbojkaškim klubom Novi Pazar traje akcija i okupljanje talentovanih mladih odbojkašica učenica novopazarskih osnovnih škola. Na kraju prve faze odlučeno je da se napravi prezentacija odbojke i promocija Ženskog odbojkaškog kluba Novi Pazar člana Druge savezne odbojkaške lige.

Tim povodm je u dvorani Pendik u nedjelju održana promocija i prezentacija Ženskog odbojkaškog kluba i odbojke uopšte. Fenomenalna slika u dvorani Pendik, 170 djevojčica u sportskoj opremi dar Ženskog odbojkaškog kluba Novi Pazar, započele su svoju odbojkašku priču. Na ovoj svojevrsnoj prezentaciji odbojke učestvovale su djevojčice iz škola odbojke osnovnih škola „Stefan Nemanja“ i „Ćamil Sijarić“ kao i grupa koju trenira dugodišnja odbojkašica i do nekadašnji trener ženskog odbojkaškog kluba Novi Pazar Vezira Župić i naravno bile su tu i članice seniorskog tima Ženskog odbojkaškog kluba Novi Pazar.

Prije same prezentacije odbojke i na samom početku  minutom ćutanja i El Fatihom odata je pošta preminulom navijaču bratskog kluba Novom Pazaru Istambulskog Fenerbahčea Koraju Seneru.

Cilj je da se popularizuje odbojka i da se krene od mladjih kategorija i da se kroz selekciju izdvoje one najtalentovanije djevojčice koje će biti budućnost ženske odbojke u Novom Pazaru. Do kraja godine planirano je da se ova akcija proširi i obidju sve novopazarske osnovne škole i da se tako šansa da se bave ovim sportom sve one djevojčice koju su zainteresovane.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U POLICIJSKOJ AKCIJI ODUZETA ROBA VRIJEDNOSTI...

Stvaranje baze ženske odbojke i uključivanje velikog broja djevojčica u trenažni proces osnova su budućnosti odbojke u ženskoj konkurenciji u Novom Pazaru ali i doprinos razvoja sporta medju ženskom populacijom. Ono što je pionirski započeo Redžep Mahmutović osnivanjem ženskog rukometnog kluba bilo je inicijacija za ljude koji brinu o ženskoj odbojci da krenu u jednu širu akciju popularizacije sporta odbojke posebno medju učenicama osnovnih škola.

Svojim dolaskom u Novi Pazar trenera Ženskog odbojkaškog kluba Novi Pazar Adis Micanović je pokrenuo ove procese koji su naišli na odobravanje, razumjevanje i podršku grada i Sportskog saveza Novi Pazar. Predsjednik ŽOK-a Novi Pazar Nermin Bejtović je izrazio svoje zadovoljstvo prezentacijom i velikim brojem djevojčica koje su odbojku izabrale za svoj sport:

– Ovo je jedna prelijepa slika koju šaljemo iz Novog Pazara koji je zaista grad odbojke. Učinićemo sve da svaka djevojčica koja voli odbojku i dobije šansu da trenira i napreduje i jednog dana obuče dres novopazarskog kluba – naglasio je Bejtović.

Adisu Micanoviću u ovom poslu pomažu pre svih sportski direktor Jakup Zatrić, Vezira Župić, Kemal Tutić i Jusuf Ćorović. Medjutim, kada do Nove godine bude završen ciklus posjete i prezentacije odbojke po novopazarskim osnovnim školama sigurno je da će se broj djevojčica koje žele da se bave odbojkom popeti i do pet stotina što će podrazumjevati i još veći broj saradnika i trenera koji će raditi sa tim odbojkašicama.

Čitaj još:   Čavušoglu: Odnosi Srbije i Turske na maksimumu, NOVI PAZAR U SRCU (foto)

Svaka čast za akciju i želimo da ovaj primjer slijede i drugi i da ženski sport u Novom Pazaru stane rame uz rame i po uspješnosti sa muškim sportom i uspjesima muških ekipa.

Autor: Fehim Karišik – Foto Senad Senko Župljanin

http://www.ibalkan.net/

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši