IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK I ČOVIĆ, IMAJU DOGOVOR: “Ide, blokada institucija BiH, SUD ĆE MORATI…”

Mladen Bosić, predsjedavajući aktuelnog saziva Kolegija, dopredsjedavajuća Borjana Krišto nije dala podršku za zakazivanje konstituirajuće sjednice, a u razgovoru za medije je priznao da je mislio da će sve ići puno jednostavnije…

ISTOČNO SARAJEVO: BiH,Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… srijeda, 14.11.2018… 06: 19…  DODIK I ČOVIĆ, IMAJU DOGOVOR: “Ide, blokada institucija BiH, SUD ĆE MORATI…”

Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine nije zakazana, a nakon današnje sjednice Kolegija ovog doma, nepoznato je kada će biti održana.

‘Mislio sam da će biti lakše nego obično jer to je čisto protokolarna dužnost ovog Kolegija da zakaže datum i nisam očekivao nikakve probleme oko toga. Predložili smo da to bude na isteku samog roka od mjesec dana, do 6. decembra bi trebao biti formiran novi saziv Parlamenta. Prijedlog je bio da to bude 5. decembar, da se obave konsultacije koje su potrebne. Na moje iznenađenje, gospođa Krišto nije pristala da se odredi ne samo taj datum nego i bilo koji drugi. Šta je razlog odbijanja, to ja ne znam”, ispričao je Bosić.

Prema njegovom mišljenju, razlog za ovakav potez još je nepoznat. Situaciju je ocijenio — neobičnom.

Čitaj još:   SIJEVALE pesnice u centru Banja Luke: TUČA Ognjena Vranješa i sina bivšeg direktora... (foto i video)

Ne vidim oko čega bi se trebali dogovarati, ja sam zatražio da ona kaže datum koji ona predlaže. Ona očigledno nije bila spremna da učestvuje u donošenju odluke. Da li iza toga stoji neki banalan razlog ili neki dogovor s jučerašnjeg sastanka HDZ-a i SNSD ili nešto drugo, to ćemo vidjeti. Vidjet ćemo da li je to zaista najava blokade institucija, ne mogu da tvrdim, ali da je neobična situacija – jeste”, dodao je on.

Ne vidi nijedan racionalan razlog zašto danas nije određen datum.

”Bilo bi u redu da novoizabrani poslanici znaju. Jedan član Kolegija, gospodin Džaferović, preuzima dužnost u Predsjedništvu BiH. To ostavlja pitanje da li Kolegij postoji. Ovo je nova situacija koju je moguće da će morati razrješavati i sudovi na kraju. Ja vjerujem da iza toga postoji neka politička odluka. Čini mi se da bi mogla biti najava oko blokade funkcionisanja u budućnosti”, poručio je Bosić…

O dogovoru dijela članova SDS-a sa SNSD-om o zajedničkom učešću u vlasti.

”Taj plan je nastao prije izbora. Vidjelo se u izjavama tokom kampanje”, rekao je Bosić.

Čitaj još:   Vaha HALILHODŽIĆ ŠOKIRAO SVIJET: Postavio uslove MAROKANCIMA koje ne mogu da ispune... (foto, video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši