IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

New York Times o ubistvu Khashoggija: “Reci šefu, posao obavljen”…

U videozapisu koji hronološki iznosi brutalno ubistvo Khashoggija, navedeno je kako je 15- člani ubilački tim koji je stigao iz Saudijske Arabije u Istanbul, postavio zamku Khashoggiju…

Washington: Svijet, Crna Hronika,, Zanimljivosti, Vijesti… nedelja, 18.11.2018… 10: 49… New York Times o ubistvu Khashoggija: “Reci šefu, posao obavljen”…

Američki list New York Times je na internet stranici objavio videozapis koji sadrži detalje o ubistvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija…

Naglašeno je također kako je Khashoggi bio jedno od imena koja su kritikovala saudijske vlasti i prestolonasljednika Mohammeda bin Salmana. Također je istaknuto kako su turski mediji nakon ubistva podijelili dokaze koji ukazuju na vezu saudijskih zvaničnika s ovim slučajem.

Između ostalog, navodi se kako je riječ o ubistvu s predumišljajem, odnosno da je Khashoggi napadnut po ulasku u zgradu konzulata u Istanbulu. Njegovoj tijelo je potom raskomadano, a nakon toga i odneseno iz konzulata.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Stiglo 17 prekršajnih prijava protiv ugostitelja i trgovinskih lanaca... (foto)

U videozapisu je istaknuto kako je lider u akciji ubistva Khashoggija bio saudijski sigurnosni dužnosnik Mahir Abdulaziz Mutreb. On je, kako se navodi, nakon što je ubistvo izvršeno obavio telefonski razgovor u kome je osobi s druge strane telefona kazao: “Reci šefu, završen posao.”

Khashoggi, novinar i kolumnista lista The Washington Post, ubijen je 2. oktobra u zgradi saudijskog konzulata u Istanbulu. Tursko tužilaštvo otkrilo je da je Khashoggi zadavljen odmah po ulasku u konzulat, a da je njegovo tijelo raskomadano i uništeno.

Vlasti Saudijske Arabije naknadno su priznale da je Khashoggi ubijen, a da nije napustio konzulat, kako su prvobitno tvrdile. Istraga o slučaju je i dalje u toku s akcentom na potragu za Khashoggijevim posmrtnim ostacima.

http://iBalkan.net

SUD iz SAD: Izručiće ratnog zločinca Đikana Aleksandra Knjeginića BiH…

Tako je odlučio sudija Phillip Green.. Prema pisanju ”New York Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši