IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RIM: Nova pravila, nema alkohola, kupanja u fontanama…

GRADSKE Vlasti u Rimu odlučne da spriječe bahaćenje u historijskom gradu. Najavljene novčane kazne za one koji se kupaju u fontanama, koji piju alkohol na javnim mjestima ili jedu pored historijskih spomenika…

RIM: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti: nedelja…18.11.21: 18… RIM: Nova pravila, nema alkohola, kupanja u fontanama…

Ako uskoro planirate da posjetite Rim, ovo treba da znate!!!

Opijanje na ulicama, oblačenje u centurione (rimske vojnike), kupanje u fontanama, jedenje pored istorijskih lokacija u Rimu od sada su strogo zabranjeni i povlače za sobom potencijalne visoke novčane kazne…

Mjere se odnose i na vlasnike pasa koji ne počiste za svojim ljubimcem kada izvši mnuždu na ulici, a podrazumjeva i kazne za prostituciju na ulicama, prenose lokalni mediji.

Pojedine zabrane su i do sada postojale, ali su bile privremene. Novina je da su sada donijete na duži rok.

– Poslije 72 godine, Rim ima novu urbanističku politiku. Ovo je historijski dan- izjavila je gradonačelnica Rima Virdžinija Ragi.

Biće angažovano 500 dodatnih policajaca (riječ je o komunalnoj policiji), koja će imati šira ovlašćenja u sprovođenju novih mijera.

Čitaj još:   BUDVA POLICIJA TRAGA ZA NAPADAČEM: U pucnjavi ranjen, Kristijan B. (foto)

Prema novim propisima, svako ko se ubuduće bude oblačio kao nekadašnji rimski vojnik ili gladijator biće kažnjen sa 400 eura!

Uvedene su i strožije mijere za konzimiranje alkohola na ulici poslije 22 časa. IZA DVA SATA iza ponoći biće potpuno zabranjeno da se služi alkohol na svim mJestima, uključujući barove i klubove.

Svako ko bude bio uhvaćen u izigravanju ovh propisa biće kažnjen na licu mJesta sa 150 eura, a vlasnici barova, klubova i drugih lokala moraće da plate 280 eura ako budu uhvaćeni da krše propis o prodavanju alkohola.

Oni koji budu jeli u blizini historijskih spomenika (Španske stepenice, pogotovo) ili uskoče u fontanu ili na drugi način skrnave spomenike, takođe će biti kažnjeni.

Još 2015. godine usvojena je zabrana kupanja u fontanama, ali mnogi turisti to i dalje rade, pa i lokalno stanovništvo, pogotovo slaveći neke sportske uspjehe…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši