IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO Članovi Predsjedništva BiH, Dodik, Komšić i Šefik Džaferović položili zakletvu…

DANAS U SARAJEVU U zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu inaugurisani su novoizabrani članovi Predsjedništva BiH…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Vijesti, utorak…20.11.2018… 15: 29…SARAJEVO Članovi Predsjedništva BiH Dodik, Komšić i Šefik Džaferović položili zakletvu…

Svečana ceremonija počela je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine. Izgovarajući i potpisujući svečanu izjavu, Milorad Dodik, koji će u narednih osam mjeseci biti predsjedavajući po sistemu rotacije, te članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović preuzeli su dužnost kolektivnog šefa države, koju će obavljati naredne četiri godine.

Konstitutivnu sjednicu Predsjedništva BiH otvorio je predsjedavajući Predsjedništva BiH u prošlom sazivu Bakir Izetbegović.

Prije nego što je pročitao dnevni red, Izetbegović je zahvalio članovima Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i Draganu Čoviću na korektnoj saradnji u protekle četiri godine.

Čitaj još:   VUČIĆ I SUZE NA PRESS- u: "Na Kosovo mercedesom pazarskih tablica stigli Čečeni i Čerkezi, planirali likvidacije na sjeveru"... (foto, video)

Kako je kazao, urađeno je mnogo dobrog, a nakon višegodišnjeg zastoja, odblokiran je evroatlantski put BiH.

“Danas smo pred dobijanjem statusa kandidata za članstvo u EU”, rekao je Izetbegović navodeći da su usvojeni bitni strateški dokumenti

Sjednici nije prisustvovao član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH (CIK) Branko Petrić uručio je certifikate novoizabranim članovima Predsjedništva BiH.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine krajem oktobra utvrdila je rezultate općih izbora u BiH održanih 7. oktobra…

http://iBalkan.net

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

Njemačkom tužitelju predata imena 22.000 pripadnika VRS-a, reagovao Dodik

Predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić predala je njemačkom tužitelju Read more

Komentariši