IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRENO, MILE Da traži po SARAJEVU: Komšić i Džaferović, kategorički ga ODBILI…

Prvi zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, upućen njegovim kolegama Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću, bio je da povećaju budžete svojih kabineta…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda…21.11.2018… 06: 39…KRENO, MILE Da traži po SARAJEVU: Komšić i Džaferović, kategorički ga ODBILI…

MILE Dodik je svojim kolegama u Predsjedništvu predložio da svakom od tri kabineta osiguraju po milion KM za humanitarne aktivnosti.

Komšić i Džaferović su, tvrde izvori, bili kategorični i rekli da to ne dolazi u obzir.

Prethodni članovi Predsjedništva BiH imali su po 100.000 KM na raspolaganju , i ta sredstva su uglavnom dijelili kao pomoć vjerskim zajednicama, raznim udruženjima građana i entitetskim sportskim i kulturnim institucijama i organizacijama. Poslanici SNSD- a u PS BiH su gromoglasno prethodnih godina tražili ukidanje ove stavke.

– Svi imaju više od nas, a Predsjedništvo BiH je najznačajnija institucija u BiH. I mi ovo trebamo povećati u budžetu za 2019.godinu, riječi su kojim je MILE Dodik svoj zahtjev obrazložio Komšiću i Džaferoviću.

Čitaj još:   Benjamin BURIĆ, poslao poruku navijačima pred duel sa Švedskom: “Jedna si jedina, na svijetu najljepša, Idemo BiH" (foto, video)

Sudeći po njihovoj reakciji : ”Ne dolazi u obzir”, izgleda da će se MILE Dodik ipak morati naučiti skromnosti, ali i tome da više ne može sam da odlučuje o svemu.

Paradoksalno ili ne, ali prvi Dodikov radni dan protekao je u znaku pokušaja finansijskog jačanja jedne institucije BiH na uštrb Republike Srpske, jer su entiteti ti koji obezbjeđuju budžet zajedničkih institucija i koji bi izdvojili željene milione.

Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić su, u svojstvu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iz sredstava za interventno korištenje tekuće budžetske rezerve u 2018. godini podijelili ukupno 207.960 KM.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši