IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REJKJAVIK: “Zmajice”, savladale Islanđanke, zbog koš- razlike ostale bez EP…

Izabranice Gorana Loje kvalifikacije završile na drugom mjestu grupe A…

REJKJAVIK:Regija, Sport, Košarka,  Vijesti, srijeda…22.11.2018… 02: 03…REJKJAVIK: “Zmajice”, savladale Islanđanke, zbog koš- razlike ostale bez EP…

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Rejkjaviku pobijedila Island rezultatom 74: 84  (26:13,15:29,11:14, 22:28) u posljednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Ovim trijumfom izabranice Gorana Loje kvalifikacije su završile na drugom mjestu grupe A, ali su zbog slabije koš-razlike u odnosu na konkuretkinje ostale bez plasmana na EP.

Iz osam kvalifikacijskih grupa EP su izborile prvoplasirane reprezentacije, kao i šest najboljih drugoplasiranih, među kojima nažalost nije BiH.

Islanđanke su bolje otvorile meč i nakon samo tri minute igre imale su plus 8, bilo je 9:1. Domaće košarkašice povećavale su prednost, a rezultat na kraju prve četvrtine glasio je 26:13.

U drugoj četvrtini bh. košarkašice uspjele su da konsoliduju svoje redove, te su zaigrale mnogo bolje. Dvije minute prije kraja poluvremena, “Zmajice” su imale samo pola koša zaostatka bilo je 38:37, da bi do odlaska na odmor potpuno preokrenule i na poluvrijeme otišle s prednošću od pola koša razlike 41:42.

Čitaj još:   VELIKI SKANDAL U ISTANBULU- Ergin Ataman: Ogromno nepoštovanje prema Turskoj, FIBA da provjeri šta su sve sudije svirale na kraju za SRBIJU... (foto, video)

Na početku treće četvrtine Islanđanke su vratile prednost nakon nekoliko promašenih zicera bh. košarkašica. Međutim, izabranice Gorana Loje uspjele su da se rezultatski vrate i ponovo dođu do preokreta. “Zmajice” su ovu dionicu dobile s 11:14, te s rezultatom 52:56 ušle u posljednju četvrtinu.

Bh. košarkašice su u posljednjoj dionici meča povećavale su prednost, te na kraju slavile zasluženo pobjedu rezulatom 74:84.

Najefikasnije u bh. timu bile su Nikolina Babić i Milica Deura s 15  i Marica Gajić s 13 ubačenih poena.

http://iBalkan.net

Komentariši