IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Saša Janković: Stavljena mi je meta na čelo…

Predsjednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković saopštio je večeras da je u medijima objavljena informacija da je Tužilašto iz Prištine tražilo od MUP Srbije da ga sasluša u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića…

BEOGRAD:Srbija,  Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, Petak…23.11.2018… 05: 31… Saša Janković,: Stavljena mi je meta na čelo…

Predsjednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković, informacija je objavljena nekoliko sati nakon što je danas u Specijalnom tužilaštvu dao izjavu kao svedok

“Ćutao sam sve ovo vreme u interesu istrage i Oliverovo povjerenje prema meni nikad nisam koristio u političke svrhe. Pošto su mi stavili metu na čelo, sutra ću održati konferenciju za medije”, naveo je Janković na svom Tviter nalogu.

Kako nam je potvrđeno, šiptarski tužioci traže da Janković bude saslušan jer, kako navode, imaju “ozbiljne indicije” da bi on mogao da zna važne činjenice o ubistvu lidera Srba sa sijevera Kosova.

 Albanci traže da Janković bude što prije saslušan i da im zapisnik o njegovom saslušanju bude dostavljen u najkraćem roku. Zahtjevaju da Jankovića ispitamo o svim saznanjima koja on ima o ubistvu Ivanovića. Kao razlog za saslušanje navode njegove izjave u medijima o ovom ubistvu, ali tvrde i da imaju podatke iz istrage koji ukazuju da bi Janković mogao da bude važan svijedok!?! – prenosi naš izvor.

Čitaj još:   HOROR Eksplodirao kombi... (video)

Prema njegovim riječima, srpska policija postupiće po zamolnici prištinskih tužilaca.

– Iako se ovde najverovatnije radi o političkoj provokaciji, mi ćemo obaviti razgovor sa Jankovićem. Nikako ne želimo da nas Priština na bilo koji način tereti ili optužuje da kočimo istragu ubistva Olivera Ivanovića. Srbiji je u interesu da se to ubistvo što pije rasvetli – objašnjava sagovornik Informera.

Saša Janković nije odgovarao na naše pozive i poruke, a nikakav zvanični komentar nismo dobili ni u policiji i tužilaštvu.

http://iBalkan.net

 

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši