IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL Ovacije za eurogol, majstora Adema Ljajića… (VIDEO)

Gol i asistencija novopazarskog asa Adema Ljajića koji je u prestonici uništili Ankaraguču…

ANKARA: Sport, Fudbal, Zanimljivosti, Vijesti, nedelja…25.11.2018… 09: 58…ISTANBUL Ovacije za eurogol majstora Adema Ljajića…

Sudar prestonice i najvećeg turskog grada. Kad je fudbal u pitanju tu nema dileme. Posebno ne kad je Adem Ljajić raspoložen da igra fudbal. U 13. kolu Super liga srpski reprezentativac odigrao je najbolju utakmicu otkako je poslednjeg dana ljetnjeg prelaznog roka stigao na pozajmicu iz Torina i golom i asistencijom vodio Bešiktaš do pobjede od 4: 1 na gostovanju kod Ankaragučua.

Toliko je Ljajić bio dobar predhodne noći a da je u formi mogli smo da vidimo i tokom utakmica u dresu Srbije protekle nedelje – da su ga navijači, kad je izlazio iz igre u 79. minutu, nagradili stojećim ovacijama.

Apsolutno zasluženo, bio je to šou u Ademovoj režiji. Prvo je umalo polomio prečku na dva dijela projektilom iz slobodnog udarca, ali nije se tu obeshrabrio, već je nastavio da bombarduje protivnički gol sve dok u 23. minutu konačno nije probio. Sa ivice kaznenog prostora, golman domaćeg tima mogao je samo da pogledom isprati tu strelu.

Čitaj još:   ISTANBUL: Bila je noć punog mjeseca nad Bosforom...

Čim je domaćin načet sve je postalo mnogo lakše. Imali su gosti iz Istanbula više prostora za igru, a imali su naravno i kvalitetniji kadar na raspolaganju. Stoga samo četiri minuta poslije Ljajićevog gola duplirana prednost. Odlično je po desnom krilu probio Dorukan Tokoz, a Mustafa Pektemek je bio sam na drugoj stativi i to je bilo 2:0.

Ni tu nije bio kraj prvog poluvremena, pošto je u 44. minutu 19- godišnji Given Yalčin mangupski bocnuo loptu preko Koržana Čelikaja, ali i ovde dobar dio zasluga ide na Ljajićev račun, pošto je baš on mlađem saigraču doturio sjajnu loptu i suštinski ga spojio sa golom.

Na kraju je Ankaraguču uspeo samo da postigne počasni pogodak, ali se Ogužan Ozjakup potrudio da četvrtim golom domaćima oduzme i daj osmeh.

Super lig, 13. kolo:

Petak

Galatasaraj – Konja 1:1 (0:0)
/Demirok 69ag – Skubic 90+2/

Subota

Erzurum – Antalija 1:0 (0:0)
/Anhelo 76/

Alanja – Kajzeri 5:0 (1:0)
/Kampos 45pen, Karasa 59, Sise 74, 79, Fernandeš 81/

Čitaj još:   DOBIO UTAKMICU ŽIVOTA: Turska ima lijek za koronu zlata vrijedan... (foto)

Ankaraguču – Bešiktaš 1:4 (0:3)
/El Kabir 86 – Ljajić 23, Pektemek 27, Jalcin 44, Ozjakup 89/

http://iBalkan.net

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more

Komentariši