IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OČEKIVANO: Publika, stala uz Sergeja…

Nakon što je predstava “Utopljene duše” u kojoj igra Sergej Trifunović skinuta sa repertoara Aleksinačkog pozorišnog festivala, publika je započela tihi bojkot. Određeni broj gledalaca već je vratio karte, revoltiran zbog iznenadne promjene u repertoaru. Predstava je zamijenjena drugom zbog, kako je navedeno mogućeg sukoba interesa, jer je otac poznatog glumca učestvovao u selekciji takmičarskog programa…

BEOGRAD: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, nedelja…25.11.2018… 22: 13… OČEKIVANO: Publika, stala uz Sergeja…

Kako je za medije istakao Sergej, navodni sukob interesa je smiješan…

– Predsjednik općine Aleksinac, koji je vojnik Srpske napredne stranke, po svemu sudeći, želio je ozbiljno da se uvuče u d… vođi, bez obzira na to što njega baš briga koja će predstava biti na repertoaru i ko u njoj igra. Repertoar aleksinačkog festivala je zaključen još u avgustu. Interesantno je kako se niko od avgusta nije sijetio da je to “sukob interesa”. Pritom, ti ljudi očigledno ne znaju šta znači pojam sukoba interesa. Ni moj otac ni ja tu ne dobijamo nikakve pare. Frapantno je što se to događa dva dana prije početka festivala – kaže glumac.

Još nevjerovatnije mu je to to što kažu da je riječ o “umjetničkom” sukobu interesa.

Čitaj još:   VIC DANA: Flertovali ovih dana Spaso i Nata, a onda Đetić, postavio nezgodno pitanje izabranici srca svog… (foto)

– Šta to znači, za boga miloga. To je genijalno objašnjenje. Jednostavno, ovde se radi o jeftinom pokušaju sakupljanja političkih poena – zaključio je Trifunović.

I poznati dramaturg Siniša Kovačević oglasio se ovim povodom na Tviteru.

– Prije nekoliko godina dobio sam nagradu za životno dijelo od Aleksinačkog pozorišnog festivala. Nije Sergej Trifunović neki naročiti glumac. Ne treba im on, nisam potreban onda ni ja. Dakle, ovim i poštanskim putem vraćam pomenutu nagradu. Veliki je to festival za tako malo životno dijelo- napisao je Kovačević.

Nekoliko sati kasnije, obrisao je ovaj tvit sa svog profila…

UDUS: Udvorički razlozi…

Ovim povodom oglasilo se i Udruženje dramskih umetnika Srbije.

– Obrazloženje da je repertoar takmičarskog programa Festivala promijenjen “zbog eventualnog sukoba interesa” predstavlja besmisleni izgovor. Jedini razlozi zbog kojih se sve ovo desilo jesu niski udvorički, politički, vanumjetnički razlozi onih koji su ovakvu odluku donijeli. Sergej Trfunović je, ispostavilo se, kolateralna šteta sopstvenog humanitarnog rada i sopstvene hrabrosti. On je bez sumnje, vrhunski umjetnik. Ako neko, iz kojih god razloga, želi da svoju sredinu ostavi bez takve vrhunske vrijednosti i ljepote, onda je to njegova odgovornost- navodi se u saopštenju predsednika UDUS Voje Brajovića…

Čitaj još:   BRAVO ZA "Lavice": Ovjerile plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji... (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši