IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠERIF U STAMBOLU NA BOSFORU…

Novopazarski profi bokserski šampion Šerif Šeka Gurdijeljac spreman je za veliki bokesrski spektakl koji će 1. Decembra biti održan u Turskoj, u gradu Istambulu…

NOVI PAZAR: Sandžak,Sport, Boks, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak…26.11.2018… 13: 58… ŠERIF U STAMBOLU NA BOSFORU…

Slavu nekadašnjih majstora plemenite vještine u Novom Pazaru, koji je uvijek gajio posebnu ljubav I simpatije prema ovim vitezovima ringa, Gurdijeljac pronosi I dalje I ide tragom profesionalnih šampiona Muamera Hukića, Ediba Šećovića (ar), Enada Ličine, Sanela Papića I mnogih drugih naših majstora boksa.

Gurdijeljac je omladinski IBF svjetski šampion te IBF unternacionalni šampion a u Istambulu će boksovati svoj dvadeset treći profesionalni meč. Njegov dosadašnji skor je 22 meča, osamnest pobjeda I 4 poraza.Od 21. Novembra 2016. Pa do 8. Septembra 0ve godine nanizao je jedanest izastopnih pobjeda.Poslednju je ostvario u meču protiv iskusnog Finca Tuomo Eronena savladavši ga na poene jednoglasnom sudijskom odlukom.

U stambolu ga očekuje veliko iskušenje u deset rundi ui meč protiv Molodovca koji boksuje pod zastavom Italije Dionise Tiganasa čiji je profesionalni skor nakon petnest boksovanih mečeva- osam pobjeda, pet poraza I dva meča je boksovao nerješeno.Poslednji meč boksovao je u septenbru ove godine I nokautom u šestoj rundi savladao Marokanca Hasana Nuredina koji takodje boksuje pod zastavom Italije.

Organizator ovog bokesrskog spektakla su Iron box Gyum,KB Promotion I Ilter Gym Boxing. Biće ovo zanimljivo veče boksa u kojem će prije glavne borbe Gurdijeljca I Tiganasa u uvodnim borbama boksovati amaterske ekipe Turske I Njemačke, zatim uvodni profesionalni mečevi u kojima će rukavice u ringu ukrstiti Muhamet El Zein I Zlatan Turković, Ersan Gurdijeljac I Milan Delić, Nečmi Polat I David Ibisi.

Čitaj još:   PROČETNIČKA VLADA IMA PLAN DA HAPSI MILA ĐUKANOVIĆA: Specijalno državno tužilaštvo ekspresno formiralo predmet... (foto, video)

Nakon njih će boksovati svjetska I evropska prvakinja u lou- kiku novopazarka Saida Bukvić ime protivnice ćemo naknadano objaviti.I onda ulazimo u sami finiš ovog bokserskog spektakla kada će jedan naspram drugog biti bosanskohercegovački šampion Ermin Avdić naspram domaćeg boksera Tajčana Jildirima.

Isto tako važan biće I dvoboj izmedju prdstavnika Srbije Marka Nikolića I Mikaela Krinicina. I onda samo finale meč izmedju Šeke Gurdijeljca I Dionise Tiganasa.

– Željeli smo da napravimo spektakl, da odemo korak dalje I da još jednom pokažemo da Šerif Gurdijeljac vrijedi I da je biser današnjeg profi boksa.Biće ovo zaista spektakularno veče u višemilionskom Istambulu kojega nekako doživljavam kao svoj grad.Nadam se da će Šeka pokazati da je sjajan bokser ted a ćemo svi zajedno uživati u ovom spektaklu u kojem boksuje troje naših Novopazaraca te zato očekujem veliku podršku sa tribina jer zaista mnogo našeg naroda živi u Turskoj- rekao je Almin Kuč, menadžer Šerifa Gurdijeljca I jedan od organizatora bokserskog spektakla u Istambulu.

Iron box gym Fight Night u Istambulu u Kucukcekmece genclik ve spor kapali Salonu 1. Decembra sa početkom u 18,30h.

Čitaj još:   Vic dana Pao Bate sa VII kata

U Turskoj vlada veliko interesovanje za ovaj meč.Očekuje se da ovom spektaklu prisustvuje I veliki broj naših Sandžaklija koji žive I rade u Turskoj I da će oni biti velika podrška našim bokserima pogotovu Šerifu Gurdijeljcu koji se polako približava sve većim izazovima svjetskog profi boksa…

Autor: Fehim Karišik – Foto: Senad Senko Župljanin

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši