IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVOPAZARSKI AUTO MOTO ŠAMPIONSKI TIM…

Ovogodišnji sedmi po redu medjunarodni Sajam sporta koji je od 23. Do 25. Novembra održan u Beogradu okupio je sve ono najvrednije u sportu Republike Srbije…

NOVI PAZAR: Sandžak,Sport, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak…26.11.2018… 15: 58… NOVOPAZARSKI AUTO MOTO ŠAMPIONSKI TIM…

Sportski savez Novi Pazar je takodje imao zapaženo mjesto na sajmu sporta kako i priliči gradu mladih i sporta koji, iako relativno mali, veliki je u sportskom smislu sa četiri Superligaška kluba ( rukomet, košarka, odbojka i futsal) sa fudbalskim prvoligašem, ženskim odbojkaškim drugoligašem,teniserima,te sjanim atletičarima, karatistima i drugim majstorima borilačkih vještina,te automobilistima koji su krunu evropskog brzinskog rekorda u trakama ubrzanja na 402 metra donijeli u Novi Pazar.

Upravo su ovogodišnji Medjunarodni sajam sporta obilježili članovi Auto moto kluba Novi Pazar koji su u takmičarskoj 2018. Godini briljirali i pravili čuda na pistama Srbije, Balkanskih zemalja ii u Evropi.

Na svečanoj ceremoniji dodjele priznanja koju je organizovao Srbijnaksi auto i karting savez centralno mjesto u svakom smislu pripalo je novopazarskim majstorima brzina.Na ceremoniji dodjele bili su svi oni koji u ovom trenutku nešto znače u automobilskom sportu Srbije. Kada je počela dodjela priznanja stekao se utisak da postoji samo jedan klub AMK Novi Pazar jer je klub iza sebe ostavio izvanrednu sezonu punu uspjeha i pobjedničkih pehara i osvojenih titula.Krenimo redom. Kada je u pitanju disciplina A10 ( 402) u Drag rejsu u Republici Srbiji dodjeljena su priznanja u klasama i sekundama. AMK Novi Pazar je u samom vrhu državnog prvenstva.

Titulom državnog, nacionalnog šampiona za 2018. Godinu okitio se takmičar AMK Novi Pazar Esad Došljak Bole. AMK Novi Pazar je pripalo, po prvi put, i zlato i titula nacionalnog šampiona u generalnom plasmanu Republike Srbije u klasi A10 za 2018. Godinu.AMK Novi Pazar je nosilac i nacionalnog rekorda u svojoj klasi.Novopazarskom auto moto klubu pripala je i titula šampiona u RWD klasi kao u klasi 11 sekundi.

Novopazarski majstori brzina osvojili su i petu po redu srebrnu medalju u generalnom prvenstvu klubova u Srbiji i treće mjesto i šestu po redu bronzanu medalju u klasi 10 sekundi.Bravo momci. Sve ove nagrade najboli su pokazatelj koliko se profesionalno i kvalitetno radilo u klubu. Iza kluba je, dakle, izuzetno naporna i teška takmičarska godina. Auto moto sport je zahtjevan ali i skup sport koji osim dobrog automobila, finansija iziskuje danonoćni rad da se automobili dovedu u idealno takmičarsko stanje i da na stazi budu prije svega brzi a onda i sigurni i da budu moćni kao i što jesu.

Čitaj još:   Đukanović: Krajnje vrijeme da nadležni djelovanje usklade sa DRAMATIČNOM ZDRASTVENOM SITUACIJOM

U 2018. Godini je održan veliki broj takmičenja i trka koje su se bodovale jer se auto moto sport vraća na velika vrata u sportski život naše zelje i zemalja Balkana pri čemu je sve ono što je uradio Auto moto klub Novi Pazar na čelu sa Esadom Došljakom najbolji je primjer da se može i praktično su svojim naporima, zalagenjem i uspjesima ohrabrili i druge zaljubljenike u miris brzina i benzina da se ozbiljno vrate na trkačku stazu.Zbog velike i odlične konkurencije u ovoj sezoni bilo je neizvjesno takmičenje do kraja što mu je davalo i posebnu draž.

Tim nvopazarskih rekordera imao je u sezoni koja je praktično na izmaku veoma velikih pehova sa motorom i menjačem.Medjutim uspijevali su da sve to saniraju i dovedu u optimalno stanje.Inače Došljak je jedan od onih koji ništa ne prepušta slučaju i automobil u kojem se on nadje na startu maksimalno je pripremljen do najmanje sitnice. Svi sjajni rezultati Boleta i njegovog tima bili bi pa skoro nemogući bez pomoći Grada Novog Pazara i Sportskog saveza grada te generalnog sponzora sezone 2018 EYEMAXX racing team kojega čine : Emir Šehović,Dženis Sadović, Mebrur Ljajić, Enes Demić, Senad Došlčjak,Muamer Ragfipović, Edis Ademović i Esad Došljak Bole.

– Nadam se da smo uspjeli na neki način da se odužimo i gradu i Sportskom savezu i našim sponzorima i prijateljima na povjerenju koje su nam poklonili i na podršci koju smo nesebično imali.Odužili smo se prije svega rezultatima iza kojih stoji mukotrpan, dugotrajan rad i samoodricanje, odužili smo se vrhunskom prezentacijom i predstavljanjem našeg grada na svim takmičenjima na kojima smo učestvovali.Odužili smo se na način kako to rade profesionalci.Ove nagrade su potvrda kvalitetnog i stručnog rada, samoodricanjua i zalaganja na svim poljima, i dobre organizacije.Generalni spomzor sezone 2018.

Čitaj još:   DOGAĐAJ ZA PAMĆENJE...

Firma EYEMAXX,Grad Novi Pazar i Sprtski savez grada su stvorili uslove da bi AMK NP dokazao koliko vrijedi i zna rekao je po dobijanju priznanja državni šampion i vlasnik evropskog brzinskog rekorda u trkama ubrzanja na 402 metra Esads Došljak Bole. Čestitamo našim majstorima brzina koji su pokazali da se samoprijegornim radom, zalaganjem neprestanim ulaganjem i požrtvovanošću mogu ostvariti vrhunski rezultati a šampionske titule osvojene u ovoj sezoni su za to najbolji dokaz Fehim Karišik Inf.služba Ssaveza Novi Pazar…

Autor: Fehim Karišik– Foto: Senad Senko Župljanin

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši