IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOČEK CRNOGORSKOG VOJNIKA U PRIŠTINI: Crna Gora 29. zemlja u misiji KFOR!!!

Svečanom ceremonijom u kampu u Prištini, obelježen je dolazak jednog pripadnika Vojske Crne Gore u sastav KFOR čime je CG postala 29. učesnica misije NATO na Kosovu…

PRIŠTINA:Kosovo, Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda…28.11.2018… 12: 33… DOČEK CRNOGORSKOG VOJNIKA U PRIŠTINI: Crna Gora 29. zemlja u misiji KFOR!!!

“Značajno je da jedna susjedna zemlja kao Crna Gora daje doprinos mirnoj i sigurnoj sredini i slobodi kretanja na zapadnom Balkanu. Izbor da bude dio jedne operacije u okviru KFOR- a predstavlja konkretan korak ka normalizaciji regiona”, kazao je komandant te misije italijanski general Salvatore Kuoči.

Kako je saopšteno iz KFOR, svečanosti u Prištini je prisustvovao i ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.

Dodaje se da NATO pozdravlja svaki doprinos bilo kog člana ili partnera misiji na Kosovu “kako bi se konsolidovala stabilnost i sigurnost na Balkanu”.

Čitaj još:   GI "21.maj"- "Građani- naučite lekciju": Državu ne mogu voditi politički balavci, Vučićevi vazali i Porfirijevi doušnici... (foto)

Pripadnici Vojske Crne Gore od danas će biti angažovani u kontroli pograničnog pojasa i državne granice sa Albanijom u zoni graničnog prelaza Božaj, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo odbrane.

“Granicu će kontrolisati mešovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore, prvenstveno u cilju sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice sa Republikom Albanijom, ali i drugih nezakonitih radnji na granici i u pograničnom pojasu”, navodi se u saopštenju…

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši