IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RATNO STANJE U UKRAJINI: Rusija jača vojsku na granici, prijeti TOTALNI RAT!!!

Ratno stanje je na osnovu odluke parlamenta u Kijevu stupilo u 10 od 27 ukrajinskih regiona koji se smatraju najpodložnijim eventualnom ruskom napadu i trajaće do 27. decembra…

KIJEV: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda…28.11.2018… 11: 33…RATNO STANJE U UKRAJINI: Rusija jača vojsku na granici, prijeti TOTALNI RAT!!!

U 10 pograničnih oblasti u Ukrajini jutros je u 9 sati po lokalnom vremenu stupilo na snagu ratno stanje koje će trajati 30 dana, a ukrajinski predsjednik Petar Porošenko upozorava na mogućnost rata sa Rusijom. Predsjednik Ukrajine izjavio je da je Rusija drastično povećala vojno prisustvo na granici s Ukrajinom i naveo da njegovoj zemlji prijeti “totalni rat” s Moskvom.

“Broj tenkova u bazama duž granice je utrostručen. Broj vojnih jedinica raspoređenih duž grnaice je drastično povećan”, rekao je sinoć Porošenko na televiziji, ne precizirajući pritom u kom periodu je do toga došlo. On je takođe, pozivajući se na obavještajne podatke, naveo da je povećan broj ruskih ratnih brodova u Azovskom moru kao i da je ruska vojska pojačala prisustvo na Krimu.

Čitaj još:   SVAKA ČAST- “VOLONTERI NP” POMOGLI I POPLAVLJENOJ SJENICI... (foto galerija)

Prema njegovim riječima, od 2014. se na Krimu “utrostručio broj vojnika, upetostručio broj oklopnih vozila i skoro udesetostručila količina artiljerije”.

“Ne želim da neko pomisli da su ovo dječje igre. Ukrajina se suočava s pretnjom totalnog rata protiv Rusije”, naveo je on. Porošenko je izjavio i da je u nedelju, poslije zaplijene tri ukrajinska broda, pokušao da pozove ruskog predsjednika Vladimira Putina ali da nije bilo odgovora.

“Iste noći sam zahtjevao razgovor s ruskim predsjednikom Putinom. Nisam dobio odgovor. Zato sam morao da od (njemačke kancelarke) Angele Merkel zatražim da razgovara s Putinom o incidentu”, naveo je ukrajinski predsjednik.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da “nije bilo telefonskog kontakta dva predsjednika”.

Zbog incidenta na moru i zaplijene tri broda s 24 člana posade Ukrajina i Rusija se nalaze u najžešćem sukobu tokom više godina, a Ukrajina je proglasila jednomjesečno ratno stanje u pograničnim oblastima…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši