IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zvanična Podgorica, zahtjeva da uđe u Ambasadu Srbije…

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore pozvalo je ambasadora Srbije Zorana Bingulca, SUKOB CRNE GORE I SRBIJE DOŠAO DO TAČKE USIJANJA…

PODGORICA: Crna Gora,  Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti,četvrtak…29.11.2018… 16: 39…  Zvanična Podgorica , zahtjeva da uđe u Ambasadu Srbije…

Ambasadoru Srbije, uručena je nota sa zahtevom da Ambasada Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade, saopšteno je iz tog resora.

Branka Milić je jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2015., a koja je pre nekoliko dana napustila suđenje i sklonila se u Amasadu Srbije u Podgorici,

Navodi se da je notu Bingulcu uručio državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova ambasador Zoran Janković, te a je to u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

“Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen je u skladu sa nacionalnom poternicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici”, navodi se u saopštenju. 

Janković je, dodaje se, zatražio što brži odgovor Srbije i podvukao da će Ministarstvo i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka.

Čitaj još:   OPASNO KUHA: Najava krivične prijave protiv Krivokapića, a zbog lažnog… (foto i video)

“Bingulac je istakao da cijeni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja, te da će Ambasada Srbije uručena dokumenta promptno procesuirati nadležnim organima Republike Srbije i da će povratno informisati Ministarstvo spoljnih poslova čim dobiju zvaničan odgovor”, stoji u saopštenju.

 

http://ıBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši