IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zvanična Podgorica, zahtjeva da uđe u Ambasadu Srbije…

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore pozvalo je ambasadora Srbije Zorana Bingulca, SUKOB CRNE GORE I SRBIJE DOŠAO DO TAČKE USIJANJA…

PODGORICA: Crna Gora,  Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti,četvrtak…29.11.2018… 16: 39…  Zvanična Podgorica , zahtjeva da uđe u Ambasadu Srbije…

Ambasadoru Srbije, uručena je nota sa zahtevom da Ambasada Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade, saopšteno je iz tog resora.

Branka Milić je jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2015., a koja je pre nekoliko dana napustila suđenje i sklonila se u Amasadu Srbije u Podgorici,

Navodi se da je notu Bingulcu uručio državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova ambasador Zoran Janković, te a je to u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

“Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen je u skladu sa nacionalnom poternicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici”, navodi se u saopštenju. 

Janković je, dodaje se, zatražio što brži odgovor Srbije i podvukao da će Ministarstvo i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka.

Čitaj još:   U Kabinetu ANDRIJU Mandića sve po starom: Novi sastanak– stara trobojka, šta to bješe poštovanje države? (foto)

“Bingulac je istakao da cijeni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja, te da će Ambasada Srbije uručena dokumenta promptno procesuirati nadležnim organima Republike Srbije i da će povratno informisati Ministarstvo spoljnih poslova čim dobiju zvaničan odgovor”, stoji u saopštenju.

 

http://ıBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši