IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO Naser Orić se oglasio poslije presude i uputio poruku “KOMŠIJAMA”…

Nakon oslobađajuće presude za zločine nad komšijama… Naser Orić je izrazio saučešće porodicama ubijenih Srba… 

SARAJEVO:BiH, Zanimljivosti, Vijesti, petak…30.11.2018… 15: 59…SARAJEVO Naser Orić se oglasio poslije presude i uputio poruku “KOMŠIJAMA”…

Naser Orić je i zahvalio onim “komšijama” Srbima koji su svijedočili u njegovu korist…

Ratni komandant tzv. Armije BiH za Srebrenicu, podsjetimo, ranije danas je pravosnažno, u drugostepenom postupku pred Sudom BiH, oslobođen optužbi za ratni zločin nad Srbima.

– Napadi velikosrpskih snaga iz Srbije na mene i moj narod traju od 1992. godine. Mi smo još uvijek najisturenija tačka BiH prema Srbiji i nama je jasno da ćemo uvijek biti prvi na udaru. Mi se nećemo nikad predati. Borićemo se dok smo živi, mi i naša pokoljenja, jer mi druge domovine nemamo – rekao je Orić za federalnu agenciju Patrija.

Orić, smatra da se javnost tokom procesa mogla, kako je rekao, uvjeriti da je “proces protiv njega montiran i da je to na kraju i potvrđeno”.

Čitaj još:   Sarajevo, prethodno veče bio je najzagađeniji glavni grad na svijetu... (foto)

– Svjedok O-j1 je višestruko presuđivan za krivična dijela i Tužilastvo bazira sve optužnice u srednjem Podrinju protiv Bošnjaka na izjavama takve osobe. On je pokušao predstaviti kao borac Armije RBiH, a na kraju je dokazano da to nije nikada bio – kazao je Orić. 

NASER Orić je istakao da će se u budućnosti posvetiti porodici i svakodnevnim obavezama. “Mislim da je došlo vrijeme da se malo odmorim. Progon koji se nada mnom vrši traje predugo”, naveo je, uz zahvalnost porodicama poginulih pripadnika Vojske RS koji su pred Sudom BiH svedočili u njegovu korist.

– Ovim putem želim da izrazim saučešće porodicama ubijenih i da im zahvalim i čestitam što su smogli snage i na Sudu BiH kazali istinu da su njihovi najvoljeniji poginuli u borbama – rekao je Orić…

http://iBalkan.net

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

Naser Orić : Nijednog momenta nisam pozivao na rat

Bivši komandant Armije BiH Naser Orić je u izjavi za Read more

Komentariši