IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDO, URNISAO DAČIĆA: “Pijani đilkošu dok ti muftija na čelo lijepi sto eura, ti Erdoganu pjevaš ‘Osman agu’, a nama dijeliš…”

Predsjednik Liberalno- demokratske partije Čedomir Jovanović ocijenio je danas da je Srbija više nego ikada u sukobu sama sa sobom, prije svega zato što ne postoji jasno definisan cilj društva, evropska perspektiva Srbije…

BEOGRAD: Srbija,Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, utorak…04.13.2018… 05: 59… ČEDO, URNISAO DAČIĆA: “Pijani đilkošu dok ti muftija na čelo lijepi sto eura, ti Erdoganu pjevaš ‘Osman agu’, a nama dijeliš…”

– LDP će se vratiti i u parlament i u politički život zemlje, ne kao džak za udaranje, nego onakvi kakvi treba da budemo zbog zemlje koja je osuđena na izbor između Vučića i još gore opozicije – rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da politika LDP- a nije nestala i dodao da ona ne može da se proda, mada niko, kako kaže, ne bi ni htio da je kupi.

– Četiri godine statiram i dokazujem ono što je (zvaničnik SNS-a Goran) Vesić davno rekao za mene, da sam živi primjer da je materija neuništiva – rekao je Jovanović.

On se osvrnuo i na to da niko u parlamentu danas nije pomenuo takse koje je Priština podigla na robu iz centralne Srbije, a kritikovao je i rad ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, rekavši da se “vodi đilkoš diplomatija”.

– Dačić kaže – ne mogu da vjerujem da Evropa ne može ništa da uradi. Ko kaže da ne može? Evropa nam je pokazala gdje smo. Kad vodimo ”đilkoš diplomatiju”, onda završimo onako kako završi svaki provincijalni đilkoš – rekao je Jovanović.

– Mi od ( austrijskog kancelara Sebastiana) Kurza očekujemo da nam pomogne da riješimo probleme s Prištinom? To možda može ujutro u tri sata pijan u Guči pod šatorom da radi, ali kao ministar spoljnih poslova na tako nešto nema pravo – dodao je Jovanović.

Čitaj još:   ČUDO SE DOSILO: MESI NA KOLJENIMA, Liverpul uništio Barsu i plasirao se u finale Lige šampiona... (video)

Ocjenio je da je Srbija žrtva “đilkoš politike” i junačenja i držanja lekcija drugima.

– Dok ti s druge strane muftija lijepi sto eura na čelo, a ti pjevaš Erdoganu. Je l” Erdogan priznao Kosovo? Jeste. Je l lobirao da Kosovo uđe u Interpol– lobirao. Pa što njemu pjevaš ”Osman agu”, a nama dijeliš lekcije o patrotizmu – upitao je Jovanović.

S druge strane, poslanička grupa SPS najoštrije je danas osudila kritiku lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića srpske spoljne politike i šefa diplomatije Ivicu Dačića.

– Potrošeni i izlizani političar Čedomir Jovanović po ko zna koji put pozorišnom dramaturgijom pokušava da obezvrijedi izuzetne napore i velike rezultate koje je postigla srpska diplomatija u borbi za zaštitu prava srpskog stanovništva na Kosovu, kao i borbi za zaštitu interesa Srbije i njenih građana – kaže se u saopštenju koje je potpisao zamjenik PG SPS Nedo Jovanović.

Čitaj još:   Epidemiolog i stručnjak za javno zdravlje: "Mjere protiv korone neophodne još dvije ili više godina..." (foto)

Ocjenjuje da “uličarski žargon i uvrede koje u zadnje vrijeme upućuje ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću govore isključivo o moralnom liku Čedomira Jovanovića”, koji, s obzirom da nema argumenata kojima bi osporio izvanredne rezulatate rada Ivice Dačića pribjegava omalovažavanju i ponižavanju”, piše Telegraf.rs.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši