IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE, REKAO OVO I IZAŠAO SA SASTANKA: Pogledajte kako je napustio Sarajevo… (video)

NOVI ČLAN Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je danas sastanak sa delegacijom Savjeta za srovođenja mira jer na sastanku nije bilo zastave manjeg bh entiteta RS-a…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda…05.12.2018… 13: 59… MILE, REKAO OVO I IZAŠAO SA SASTANKA: Pogledajte kako je napustio Sarajevo… (video)

MILE Dodik je kao razlog napuštanja naveo da nisu ispunjeni uslovi za njegovo održavanje jer na sastanku nije mogla da bude istaknuta zastava Republike Srpske.

On je prisutnima rekao da je BiH po ustavu državna zajednica sastavljena iz dva entiteta i da je Republika Srpska njen dio i da prema tome zastava mora da bude istaknuta.

“Imajući u vidu da se u ovim prostorijama nalazi zastava BiH i FBiH, da se nađe i zastava Republike Srpske, koju je potvrdio Ustavni sud BiH. Pošto ti uslovi nisu ispunjeni moje prisustvo nije moguće. Želim da vas pozdravim došao sam da vidite da ne stvaram problem. Ja ću vas pozdraviti i spreman sam sa vama na razgovor bilo gdke. Ja sam u susednoj kancelariji”, rekao je Dodik delegaciji Savketa za sprovođenja mira.

U zgradi Predsedništva BiH u Sarajevu danas se nastavlja sastanak političkih direktora zemalja članica Upravnog odbora Savketa za sprovođenje mira (PIC) na kojem razmatraju trenutnu situaciju u BiH…

 

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši