IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIRO LAZOVIĆ, OGORČEN: “Dodik pravi skandale, svijet, mora uvidjeti s kim ima posla”

Potpredsjednik SDP- a BiH i nekadašnji predsjednik Skupštine RBiH Miro Lazović ocijenio je skandaloznim ponašanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je danas iznenada napustio sastanak s delegacijom UO PIC- a…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda…05.12.2018… 14: 59…MIRO LAZOVIĆ, OGORČEN: “Dodik pravi skandale, svijet, mora uvidjeti s kim ima posla”

Nakon što je otvorio sastanak u zgradi Predsjedništva BiH, kojem prisustvuju i dva druga člana kolektivnog šefa države Željko Komšić i Šefik Džaferović, Dodik je prisutnima poručio da nisu ispunjeni osnovni uslovi za njegovo održavanje, jer u sali nije bila istaknuta zastava manjeg bh. entiteta, koji on predstavlja.

“Ovo je skandalozan nastup predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, koji u kontinuitetu manipuliše s Dejtonskim mirovnim sporazumom”, kaže Lazović u razgovoru za medije

Naš sagovornik naglašava da BiH nije sastavljena, već da se sastoji od dva entiteta, što potvrđuje tezu da je BiH unijela svoju državnost u Dejtonski sporazum, a da su entiteti tvorevine nastale u toku agresije na BiH.

Čitaj još:   VULIN NA KVARNJAKA: U svako selo mogu na slavu, Komšić ne može ni u jednu hrvatsku opštinu... (foto)

“Čin napuštanja današnjeg sastanka pokazuje da Dodik nije dorastao da bude član Predsjedništva BiH”, govori Lazović.

Svoje nezadovoljstvo i neslaganje s nekim stvarima, nastavlja Lazović, Dodik može izraziti kroz inicijative za izmjene zakonskih i ustavnih odredbi, dok je sve drugo manipulacija.

“Međunarodna zajednica konačno bi morala uvidjeti s kim ima posla”, dodaje Lazović.

Kaže kako je priželjkivao da će Dodik dolaskom u Sarajevo promijeniti svoju politiku koja bi bila u funkciji jačanja države BiH, ali i RS-a, jer jaka RS može biti samo u jakoj državi BiH.

“Međutim, nastavak njegove politike alarm je za međunarodnu zajednicu, jer je ona tvorac ovakvog Dejtonskog sporazuma i ovakvog Ustava, i ona se na neki način mora suočiti s onima koji opstruiraju potpunu realizaciju tog sporazuma”, zaključuje Lazović.

 

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši