IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREMIJERKA SE PRIMIRILA, ALI PRIJETI: Nadam da nikada nećemo upotrijebiti vojsku, dosta smo ratovali…

Brnabić je danas, rekla da je nezadovoljna kako su pojedini inozemni mediji prenijeli njenu izjavu o vojsci, jer je u svom obraćanju novinarima, kako je kazala, “10 puta pozvala na priču o školama i obrazovanju, a ne o vojsci i puškama”…

BEOGRAD: Kosovo, Srbija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak …06.12.2018… 18: 19…PREMIJERKA SE PRIMIRILA, ALI PRIJETI: Nadam da nikada nećemo upotrijebiti vojsku, dosta smo ratovali…

“Rekla sam kako se nadam da Srbija nikada u budućnosti neće morati upotrijebiti svoju vojsku, dosta smo ratovali”, objasnila je Brnabić svoju jučerašnju ocjenu da je na stolu i vojna opcija.

“Nadam se da nikada nećemo morati upotrijebiti svoju vojsku, ali, nažalost, mislim da je to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu, jer ne možemo gledati novo etničko čišćenje i nove oluje iako (premijer Albanije) Edi Rama na njih poziva”, rekla je Brnabić u srijedu novinarima u srbijanskoj vladi.

Komentirajući danas izvješća s te konferencije, Brnabić je rekla kako je bila neprijatno iznenađena kako su Reuters i AP prenijele njezinu tiskovnu konferenciju  i zatražila od svog tima da ponovno pregledaju snimku, inzistirajući da je pozivala na mir i razum i na razgovor, što nije istaknuto u izvješćima, prenosi Hina.

Čitaj još:   VRIJEME: Danas oblačno sa snijegom...

“Izvukli su pola moje rečenice i ispalo je da Srbija prijeti nečim, što je nevjerojatno i žao mi je, jer se radi o duboko ukorijenjenoj percepciji”, rekla je Brnabić.

Ona je ponovila da poziva na mir i razum i na to “što možemo uraditi za mlade ljude, bez obzira na nacionalnost, da ostanu u regiji i da im pružimo drugačiju perspektivu”.

Reagirajući na izjavu Brnabić kosovski premijer Ramush Haradinaj jučer je rekao kako Kosovo svoju vojsku formira “za Afganistan i Irak” i “da bi pomogli drugim zemljama” , a ocjene kako Kosovo “formira vojsku za sjever”, većinski naseljen Srbima, ocijenio je kao “čistu laž“, naglašavajući da “neće biti rata”.

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši