IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HARADINAJ PRIJETI: Najavio još, teže mjere protiv Srbije…

Pored taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, Priština može preduzeti još gore korake, kazao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj, a prenose prištinski mediji…

PRIŠTINA: Kosovo,Ekonomija, Putovanja, Vijesti, nedelja …09.12.2018… 08: 39… HARADINAJ PRIJETI: Najavio još, teže mjere protiv Srbije…

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj najavio je da će protiv Srbije, sem takse od 100 posto na uvoz srbijanske robe, preduzeti i druge teže mjere.

“Ima i drugih mjera koje se mogu dogoditi, koje nisu tarifne. Vidjet ćete kada dođe do njih”, izjavio je Haradinaj za prištinske medije.

Kosovo je 6. novembra poslije glasanja u Interpolu uvelo takse od deset posto za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a 21. novembra Vlada Kosova povećala je takse na 100 posto.

Čitaj još:   STIŽE LEDENI VIKEND: Pripremite, što deblje jakne, šalove i rukavice... (foto)

I pored pritisaka i poziva da se taksa ukine, Haradinaj je izjavio da će ona biti ukinuta tek kada Srbija prizna nezavisnost Kosova.

Na Kosovu će početkom iduće godine početi primjena uredbe po kojoj na svakom proizvodu, pored cijene, treba da bude istaknuta i zastava zemlje-proizvođača, prenio je portal Koha.net.

Po navodima portala, cilj uredbe je da se kupcima omogući da lakše identifikuju robu i da se opredjele za domaće proizvođače…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši