IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KUSTURICA ZA, PSIHO- PREGLED: TRAŽI DA, “MILE, nabavi kišobran u bojama RS- a …”

Emir Kusturica izjavio je da je Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milora Dodik posljednji političar koji ne dozvoljava da mu strane ambasade i trećerazredni činovnici kroje politiku, te da Dodik treba da “napravi specijalan kišobran- zastavu u bojama Srpske, kako njegove kolege u Predsjedništvu ne bi morale da se sapliću o barjak”…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Vijesti, nedelja …09.12.2018… 11: 59… KUSTURICA ZA PSIHO- PREGLED: TRAŽI DA, “MILE, nabavi kišobran u bojama RS- a …”

“Utoliko je MILE svojim kolegama u Predsjedništvu čudo, jer oni vide slobodu pod NATO- om, a Dodik je vidi u odnosu na prošlost i budućnost”, rekao je Kusturica u intervjuu za jedan beogradski tabloid…

NEMANJA Kusturica je ukazao da su Srbi svoju slobodu kroz vijekove osvajali i da je od nikog nisu dobili.

“Bez tako stečene slobode koja mu je donesena na tanjiru, ne bi danas Dodikov kolega (u Predsjedništvu BiH Željko) Komšić mogao punih usta prvo da uzvikuje ‘Tito’, niti bi sada mogao da klikće NATO”, ukazao je Kusturica.

Govoreći o isticanju zastave Republike Srpske u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, Kusturica je rekao da bi Dodik trebalo da “napravi specijalan kišobran- zastavu u bojama Srpske, kako njegove kolege u Predsjedništvu ne bi morale da se sapliću o barjak”.

“Mislim da moj prijatelj (MILE Dodik) treba da napravi jedan specijalni kišobran u bojama zastave Republike Srpske, a platno da bude duple širine. I kada stigne na posao on unese u Predsjedništvo sklopljeni kišobran, a kada uđe u zajedničku prostoriju sa kolegama, onda ga raširi pa se on pretvori u zastavu neslućenih dimenzija”, rekao je Kusturica.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 4. jun 2019. godine

On ističe da bi Dodik kada krene na spavanje u Istočno Sarajevo ili u Banjaluku trebalo da pokupi taj kišobran, jer “tako njegove kolege, Bošnjak i polu- Hrvat građanske orjentacije, neće morati da bazaju po mračnim hodnicima Predsjedništva i sapliću se o barjak”.

“Dakle to je jedno filmsko rješenje. Evo ja ću mu takav kišobran pokloniti za Novu godinu”, rekao je Kusturica.

“U tom prostoru, između tih vatri (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić bi trebalo da odigra na kartu koju mu istorija nalaže. Imamo već dovoljno iskustva da ne smijemo da ispadnemo glupi”, zaključio je Kusturica.

(iBALKAN/SB/NN)

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši