IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U NAJAVI: Dodik, bi da za ministra odbrane BiH, postavi zloglasnog komandnta “VUKOVI S DRINE”… (video)

Podsjetimo Jolović je bio komandant po zlu čuvene jedinice “Vukovi sa Drine”. Milan Jolović Legenda bio je na čelu jedinice koja je između ostalog u julu 1995. godine učestvovala u zarobljavanju, odvođenju na stratišta i likvidaciji srebreničkih civila…

SARAJEVO: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak …10.12.2018… 07: 39… SKANDAL U NAJAVI: Dodik, bi da za ministra odbrane BiH, postavi zloglasnog komandnta “VUKOVI S DRINE”… (video)

Koordinacija boračkih udruženja  Vojske RS- a uputilo je molbu predsjedavajućem Predsjedništva BiH i predsjedniku SNSD- a Miloradu Dodiku da za ministra odbrane BiH imenuje Milana Jolovića, bivšeg komandanta zloglasne jedinice “Vukovi s Drine”. U molbi koju potpisuje sedam boračkih udruženja iz RS- a navode da vjeruju da je Jolović patriota i da će zastupati interese Republike Srpske.

Bez obzira što se radi o državnom ministarstvu, podnosiocima molbe je važno da Jolović zastupa interese RS- a, smatrajući ga srpskim patriotom.

Video snimak akcije “Vukova sa Drine” prilikom zarobljavanja Srebreničana odavno je dostupan javnosti, a bio je prikazan i u haškoj sudnici.

Čitaj još:   PODGORICA: Građani dočekali MILORADA Dodika, uzvicima „fašisti“, odgovorio im sa uzdignuta, tri prsta... (foto, video)

Koliko je poznato Milan Jolović do sada nije optužen za ratne zločine. Milan Jolović je bio čovjek od najvećeg povjerenja Ratka Mladića i uz ratnog zločinca Vinka Pandurevića, jedan od ključnih ljudi tokom operacije “Krivaja 95”, kada je Vojska Republike Srpske zauzela “Zaštićenu zonu UN-a Srebrenica”.

Jolović je u penziji, a aktivni je član SNSD-a te je bio i kandidat te stranke za NSRS. Molbu Dodiku su potpisala udruženja iz Brčkog, Lopara, Bijeljine, Zvornika, Šekovića, Pala i Ugljevika.

izvor agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši