IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRVNIK I VOĐA BANDI: RADOVAN traži puštanje na slobodu do pravosnažne presude…

Karadžićeva odbrana zatražila je danas i da, zbog te promjene, Žalbeno vijeće počne ispočetka vijećanje o presudi, iako je postupak prethodno ušao u završnu fazu…

HAG: Svijet, Crna Hronika, Vijesti…11.12.2018… 23: 59… KRVNIK I VOĐA BANDI: RADOVAN traži puštanje na slobodu do pravosnažne presude…

– Bivši predsjednik entiteta Republika Srpska Radovan Karadžić, osuđeni ratni zločinac, zatražio je od sudskog Mehanizma u Haagu da ga pusti na privremenu slobodu, do izricanja pravosnažne presude

Karadžić je na raspravi o stanju u postupku kao razlog naveo to što je izricanje presude, koje je bilo planirano za ovaj mjesec, odgođeno zbog promjene u Žalbenom vijeću.

Predsjedavajući sudija Theodor Meron sam je sebe prethodno izuzeo iz postupka jer je to tražila Karadžićeva odbrana, a zamijenio ga je sudija Ivo Rosa.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: "Preuzimam odgovornost za loš rezultat, PODNOSIM OSTAVKU na partijske funkcije i mjesto poslanice... (foto)

Potvrđujući da će presuda Karadžiću biti izrečena iduće godine, sudija Vagn Johanssen pozvao je branioce da svoj zahtjev izlože u pisanom podnesku, uz podsjećanje da je vijećanje sudija o presudi po pravilima suda povjerljivo.

Podsjetimo, Haški tribunal nepravosnažno je osudio Karadžića na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici, progona Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši