IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDOJEVIĆ I KNEŽEVIĆ NA SLOBODI: Ustavni sud, poslanici DF, moraju da budu oslobođeni…

Ustavni sud Crne Gore donio je odluku kojom je član Zakona o krivičnom postupku proglašen neustavnim, pa će se poslanici Demokratskog fronta Nebojša Medojević i Milan Knežević, u toku dana naći na slobodi…

PODGORICA: Crna Gora, Vijesti, Zanimljivosti, srijeda …12.12.2018… 16: 59… MEDOJEVIĆ I KNEŽEVIĆ NA SLOBODI: Ustavni sud, poslanici DF, moraju da budu oslobođeni…

Nakon nezvaničnih saznanja stigla je i zvanična potvrda iz Ustavnog suda. U saopštenju se navodi da je je Ustavni sud Crne Gore, u sastavu: predsednik Dragoljub Drašković i sudije – Milorad Gogić, Miodrag Iličković, Desanka Lopičić, Mevlida Muratović, Hamdija Šarkinović i Budimir Šćepanović većinom glasova, donio rešenje o pokretanju postupka za ocjenu ustavnosti odredbe člana 119. stav 2. Zakonika o krivičnom postupku.

Sudije su ujedno obustavile rešenja sudova kojima je Kneževiću i Medojeviću određeno stavljanje u zatvor.

– Obustava izvršenja pojedinačnih akata iz tač. 1. i 2. stava II ove izreke traje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda Crne Gore iz tačke i izreke. Nalaže se, da se odmah, po dobijanju ovog rešenja, bez odlaganja obustave prinudne (korecitivne) mjere zatvaranja N.M. i M.K. po rešenjima iz tač. 1. i 2. stava II ove izreke – piše u saopštenju.

Čitaj još:   ZARAŽENI KRUZER: Prve žrtve, dvije osobe umrle, 30 je kritičnih, detalj koji najviše brine! (foto i video)

Za ovu odluku glasalo je pet sudija Ustavnog suda, dok su dva bila protiv. Spornim članom propisana je i mogućnost zatvaranja svjedoka koji odbija da svijedoči na sudu, ali odlukom Ustavnog suda ne postoji pravni osnov da Medojević bude u spuškom zatvoru, a Knežević zatočenik u parlamentu.

Povodom odluke Ustavnog suda Demokratski front najavio je konferenciju za novinare s početkom u 15 sati.

Nebojša Medojević je uhapšen 30. novembra nakon čega je štrajkovao glađu zbog čega mu je nekoliko puta pozlilo, dok se Milan Knežević cijelo vrijeme nalazio u zgradu Skupštine Crne Gore, odakle je slao poruke da nema namjeru da dobrovoljno ode u Spuž.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši