IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE SE POHVALIO: Komšić i Džaferović,mu ispunili jednu želju vezanu za “bajrak”…

Sjednica je održana. U sali nije bilo zastave RS-a, iako je Dodik danima ranije uslovljavao svoj dolazak na sjednice u Sarajevo upravo tim “dekorativnim” detaljom.

Čitavo prijepodne danas bilo je neizvjesno hoće li biti održana prva sjednica Predsjedništva BiH u novom sazivu. Ipak, u 12 sati počele konsultacije predsjedavajućeg Milorada Dodika s članovima Predsjedništva Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem o dnevnom redu sjednice na kojoj su se našla brojna pitanja.

Sjednica je održana. U sali nije bilo zastave RS-a, iako je Dodik danima ranije uslovljavao svoj dolazak na sjednice u Sarajevo upravo tim “dekorativnim” detaljom.

No, ipak su Džaferović i Komšić napravili jedan ustupak Dodiku, kako bi on došao na sjednicu. Naime, sjednica je odražana ispod jedne zastave BiH, iako su ranije u sali bile dvije.

Odgovarajući na pitanje novinara Dodik je kazao da je ispunjen njegov zahtjev, u kojem je jučer tražio da iz sale za sjednice bude iznesena jedna od dvije državne zastave, te se on zbog toga zahvalio članovima Predsjedništva Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću.

Čitaj još:   MILE DODIK, DEMONSTRIRA SILU: "Kornjače" vrše represiju nad građanma, majka Suzana na ulici ne smije pomenuti ime svog SINA...

– Predlagao sam i zaključak o izmjeni Poslovnika o radu Predsjedništva, koji nisu prihvatili, da bismo pokrenuli pitanje isticanja zastave. A, s druge strane, pokrenut ćemo pitanje u Parlamentarnoj skupštini o izmjeni Zakona o zastavi. Hvala i ostalim članovima Predsjedništva što su prihvatili da dekoracija bude izmijenjena u okviru onoga što je bilo najavljeno i traženo jučer – kazao je Dodik

http://iBalkan.net

Komentariši