IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALARM I DRAMA U SDP- u: Damir Filipović odustao od ministarske fotelje…

Podsjećamo, u centrali Naše stranke u Sarajevu je održan sastanak predstavnika šest političkih stranaka (SDP, DF, Naša stranka, Naroda i pravda, SBB i NBL) koji su utvrdili imena 12 kandidata za ministre u budućoj Vladi KS…

SARAJEVO:BiH, ,Zanimljivosti, Vijesti… petak …15.12.2018… 07: 50… ALARM I DRAMA U SDP- u: Damir Filipović odustao od ministarske fotelje…

SDP BiH je predložio Damira Filipovića za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, dok će Adnan Šteta biti novi ministar saobraćaja. Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice vodit će Malik Garibija. Za ministricu zdravstva DF je predložio doktoricu Amelu Sofić. 

Podsjećamo, u centrali Naše stranke u Sarajevu sinoć je održan sastanak predstavnika šest političkih stranaka SDP, DF, Naša stranka, Naroda i prav-da, SBB i NBL koji su utvrdili imena 12 kandidata za ministre u budućoj Vladi KS…

Zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić na svom Facebook profilu objavio je status u kojem navodi da je Damir  Filipović, predloženi kandidat za ministra prostornog uređenja u Kantonu Sarajevo, odustao od te funkcije.

Čitaj još:   RAŠKO Konjević: KO ČEMU, DRITAN O POŠTENJU...

– Damir Filipović je upravo ponudio svoju ministarsku poziciju stručnijem kandidatu. Prvo je javio meni, a sad će i rukovodstvu, napisao je Nikšić na Facebooku.

Zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić kritikovao je Socijademokratsku partiju BiH zbog kadrovskih rješenja nove Vlade Kantona Sarajevo.

“Ja sam prvi ušao u koaliciju ujedinjene ljevice, ali postaviti nestručne ljude na ministarske pozicije me tjera iz te koalicije“, rekao je Nikšić.

http://ibalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more

Komentariši