IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME U BIH, SNIJEG SE NE ŠALI…

Promjenjivo vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom karakterisat će meteorološke prilike tokom ove sedmice. Više padavina očekuje se u zapadnim područjima zemlje…

SARAJEVO:BiH, Putovanje,Zanimljivosti, Vijesti… petak …15.12.2018… 07: 50… VRIJEME U BIH, SNIJEG SE NE ŠALI…

Ponegdje i u višim planinskim djelovima Hercegovine kiša može prelaziti u susnježicu i snijeg. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većem dijelu Bosne, od 5 do 30 cm. Jutarnja temperatura od -6 do 5, a najviša dnevna od -3 do 7 stupnjeva.

subota 15.12.2018.
Hladno vrijeme u cijeloj zemlji, uz padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovaće probleme većini populacije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, te se ali po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici, starije osobe i djeca.   

U nedjelju jutro pretežno oblačno, na istoku i jugoistoku Bosne sa slabim snijegom, a u ostalim djelovima umjereno oblačno i bez padavina. U ostatku dana bez padavina i postupno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na planinama do -11, a dnevna od -3 do 7 stupnjeva.

Čitaj još:   Ikodinović: HULJO, POBEGAO SI, ŠTO NE DOĐEŠ DA NAS SLIKAŠ

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Prijepodne, u zapadnim  pa nadalje i u sjeverozapadnim područjima s kišom i susnježicom, u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini kiša, a u planinskim djelovima susnježica. Jutarnja temperatura od -5 do 4, a dnevna od -3 do 6 stupnjeva C.

U utorak oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne i kišom u Hercegovini. Poslijepodne postupan prestanak padavina. Očekuje se jutarnja temperatura od -6 do 3, a najviša dnevna od -1 do 8 stupnjeva Celzijusa.

http://iBalkan.net

ETO LJETO SE VRATILO, ALI NE ZABORAVITE KIŠOBRANE…

Tokom dana, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima sa slabim Read more

VRIJEME U BIH: Žuti metoalarm, dva dana sunca, onda preokret…

Danas u Bosni i Hercegovini prijepodne sunčano vrijeme... U drugoj polovini Read more

Komentariši