IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FILM O RATU U BOSNI: Anđelina i Hag, tražila da UHAPSE tužioca…

“Tajms” je svojevremeno ekskluzivno objavio hakovane prepiske između tužioca Luisa Morena Okampa i oskarovke Anđeline Džoli…

LOS ANGELES: Europa, Zanimljivosti, Vijesti … nedelja 16.12.2018. 22:49… FILM O RATU U BOSNI: Anđelina i Hag, tražila da UHAPSE tužioca …

Njih dvoje su 2012. planirali hapšenje ratnog zločinca iz Ugande Džozefa Konija, a Džolijeva se ponudila kako bi namamila zločinca…

‘U zemlji krvi i meda’, prvi igrani film koji je Angelina Jolie sama režirala, napisala scenarij i koproducirala. Kada je prošle godine počelo snimanje u Sarajevu, priča o ljubavi srpskog vojnika i muslimanke izazvala je negodov-anje predstavnica udruge Žene – žrtve rata te je snimanje čak i zaustavljeno na nakoliko dana, dok ministar kulture federacije BiH nije pročitao scenarij i dopustio da se ono nastavi.

– Zaboravite druge poznate ličnosti, ona je ta, spremna je da hapsi Konija a možda će povesti i Breda – napisao je najpre tužilac u jednom poslovnom mejlu. Zatim se obratio direktno glumici.

– Možeš da budeš zajedno sa specijalnim snagama koje ga love. Može li i Bred da pođe sa tobom- pitao je Moreno Okampo, na šta je Anđelina odgovorila “Bred mi pruža podršku, hajde da razmotrimo logistiku, cmok”. Kasnije se pominjala i opcija u kojoj bi Džolijeva, dugogodišnja aktivistkinja za ljudska prava, pokušala da namami Konija  na več-eru na kojoj bi “razgovarali”.

Plan, očigledno, nikada nije odmakao od te faze, pošto je Koni i dalje u bijekstvu. U više od 40.000 procurelih mejlova, Džoli i tužilac razgovarali su o raznim stvarima i problemima, ali njega više nisu pominjali.

Čitaj još:   VELIKA TRAGEDIJA: U prikolici kamiona u Teksasu pronađeno mrtvih 46 migranata... (foto, video)

Moreno Okampo je bio glavni tužilac ICC- a do 2003. do 2012, ali izgleda da se na neki način zamerio glumici, pošto je pred kraj njegovog angažmana prestala da mu odgovara na poruke.

– Draga Endži, nadam se da si dobro. Nedostaješ mi – samo je jedan od mejlova koje je tužilac poslao, i na koje ona nije odgovorila.

Džolijeva je odbila da komentariše procurele mejlove, prenosi “Tajms”…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši