IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO: Smjena dr Hajdarevića nezakonita, progon na političkoj osnovi…

Presudu Višeg suda potvrdilo je tročlano vijeće Apelacionog suda iz Kragujevca čime je presuda postala pravosnažna, prenose Mediji…

PRIJEPOLJE:Sandžak, Zanimljivosti, Vijesti…ponedeljak 17.12.20,  08:49… STRAŠNO: Smjena dr Hajdarevića nezakonita, progon na političkoj osnovi… 

Viši sud iz Užica je, rješavajući po tužbi primariusa mr. sc. dr. Hasiba Hajdarevića, poništio rješenje SO u Prijepolju kojim je on razriješen sa mjesta dužnosti direktora Doma zdravlja, a lokalna samouprava će na ime troškova postupka morati da plati globu od 90.000 dinara. 

U obrazloženju same presude Višeg suda iz Užica se navodi da je  prvo  Opština Prijepolje u nedostatku zakonskih razloga za razrešenje samog doktora Hajdarevića sa funkcije direktora Doma zdravlja na koju je izabran konkursom posegla za arbitrernim i proizvoljnim osnovom iza koga se krije isključivo politički razlog.

Čitaj još:   SANDŽAK: Pokušaj DA unište LJEPOTU Mahmut begove džamije

Dr. Hasib Hajdarević je inače rođeni daidža Samira Tandira, čelnika SPP Prijepolje i rođeni brat Sabhudina Hajdarevića predsjednika Opštinskog odbora SPP za Prijepolje.

Koliko politika može otići daleko govori i činjenica da je ona suprostavila dva brata. Dr. Hasib je izvukao deblji kraj tada i bio smijenjen sa funkcije direktora Doma zdravlja, no, izgleda da advokat Hajdarević nije baš najbolje bio upućen u pravne kosekvence takve odluke prijepoljske vlasti.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši