IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO Larisa Cerić i Edin Džeko najbolji sportisti BiH u 2018. godini…

U Sarajevu je održan izbor najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine za 2018. godinu u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio- televizije BiH, a nagradu najboljih ove godine su ponijeli kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko te džudistkinja Larisa Cerić…

SARAJEVO: BiH, Sport, Putovanja, Vijesti… utorak 18.12. 2018 09: 08… SARAJEVO Larisa Cerić i Edin Džeko najbolji sportisti BiH u 2018. godini… 

Džeko je putem video- poruke kazao da je vrlo sretan i ponosan zbog ove nagrade koju je dobio, dodajući kako je ipak potrebno pružiti veću podršku sportu u BiH.

“Svi znate da zbog obaveza u Rimu i oporavka od povrede nisam večeras s vama, ali to ne znači da ne pratim dodjelu nagrada. Ne samo večeras, već godinama unazad. Upravo zbog toga, nagrada koju sam dobio mi je itekako draga, a na svaku koja dolazi iz moje domovine sam izrazito ponosan.EVO Ponosan sam na nju i sretan što ste izabrali baš mene, među toliko sjajnih sportista i sportistkinja koje naša zemlja ima, a svi oni zajedno su mi motivacija za daljnji rad”, kazao je Džeko.

Među trojicom najboljih sportista BiH ove godine našli su se i karatista Ivan Klepić i bacač kugle Mesud Pezer, dok su osim Cerić u najužoj konkurenciji za najbolje sportistkinje BiH bile i košarkašica Marica Gajić i karatistkinja Ivona Ćavar.

Čitaj još:   Željko Komšić: Srbija i Hrvatska nam često vatru gase benzinom...

Za najbolju ekipu u 2018. godini je izabrana “A” nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Nagradu za najperspektivniju sportistkinju za 2018. godinu je osvojila rukometašica Jovana Ilić, dok je za najperspektivnijeg sportistu izabran mladi teniser Dražen Petrović, a nagradu za razvoj sporta u BiH je dobio Atletski klub “Glasinac” Sokolac.

Nagrada za životno djelo pripala je Miloradu Karaliću, jednom od najboljih rukometaša svih vremena, dok su priznanja za životno djelo dobili nekada-šnji poznati sportski komentator Sead Hadžijahić i posthumno Sabit Hadžić i Suad Ćupina…

Nagrada za najboljeg trenera otišla je u ruke Blaža Sliškovića, nogometnog trenera Zrinjskog.

Za najbolju ekipu u sportu za invalide proglašena je reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, a za najboljeg sportistu u sportu za invalide izabran je paraplivač Nermin Memić.

Nagrada za fair- play je dodijeljena motociklističkom trojcu Anti Braovcu, Darku Radiću i Zijadu Huseinbegoviću, dok je najviše simpatija čitalaca ”Nezavisnih novina” osvojila odbojkašica Žana Dragutinović.

Čitaj još:   SARAJEVO: Krvava tuča sijevali i noževi, povrijeđeni prebačen u bolnicu... (foto)

Predsjednik ovogodišnjeg žirija tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine je bio Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH. 

http://iBalkan.net

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši