IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE: Pokreće inicijativu za smjenu Denisa Zvizdića…

Zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Staša Košarac, izjavio je da postoje modeli da se otvori pitanje smjene Denisa Zvizdića kao člana Kolegijuma ovog doma, o čemu će biti riječi narednih dana…

BANJA LUKA: BiH, Ekonomija, Putovanja, Vijesti… srijeda 19.12. 2018. 15: 59… MILE: Pokreće inicijativu za smjenu Denisa Zvizdića…

Košarac je ocijenio “krajnje nedopustivim da Zvizdić na sastanku sa zamje-nikom američkog državnog sekretara Johnom J. Sullivanom iznosi negati-vne tvrdnje o kadrovima SNSD- a i predsjedniku ove stranke Dodiku, kao i institucijama Republike Srpske”.

“Zbog toga nećemo dozvoliti da neko koristi Republiku Srpsku i njene kadr-ove na način kako to misli sarajevska čaršija ili vrh SDA”, rekao je Košarac novinarima u Istočnom Sarajevu…

On je kazao da se zbog toga razmatraju modeli Zvizdićeve smjene kako bi se poslala poruka da nema podršku SNSD-a.

“Zašto bi Zvizdić imao našu podršku, kada podršku nema Zoran Tegeltija za predsjedavajućeg Savjeta ministara i kada se ne poštuju rokovi za formira-nje izvršne vlasti u zajedničkim institucijama propisuju Zakon o Savjetu ministara”, upitao je Košarac.

Čitaj još:   Bajden zamrznuo vlastitu predsjedničku kampanju i brutalno izvrijeđao Donalda Trampa... (foto i video)

No, pravi razlozi zbog kojih je Dodik bijesan na Zvizdića, kriju se na drugom mjestu. O njima je jučer govorio portparol SNSD-a, Radovan Kovačević, pokušavajući osporiti Zvozdićev legitimitet da prisustv-uje  sastanku zvaničnika zemalja regiona u Briselu.

Denisu Zvizdiću nije mjesto na sutrašnjem sastanku zvaničnika zemalja re-giona u Briselu s obzirom na to da nije nikakav lider i nema legitimitet da predstavlja BiH, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Ovo je i ozbiljan propust predstavnika EU za spoljnu i bezbjednosnu polit-iku Federice Mogherini. I u Briselu i EU bi konačno trebali da prihvate real-nost u BiH i činjenicu da ona nema vladu i premijera, kao i to da Savjet min-istara ne predstavlja izvršnu vlast u BiH.Izvršna vlast je Predsjedništvo BiH, a Savjet ministara je samo pomoćni organ Predsjedništva”, naglasio je Kovačević. 

Podsjećamo, iz Vijeća ministara ranije je najavljeno da će Zvizdić danas u Briselu na poziv Mogherinijeve prisustvovati sastanku zvaničnika Balkana.

Sarajevo, 8.9.2017 – Predsjednik Srbije Aleksandar Vuèiæ izjavio je u petak u Sarajevu kako se nitko u regiji ne bi trebao plašiti njegove zemlje jer je ona èvrsto opredjeljena za gradnju mira i stabilnosti. Na kraju dvodnevnog službenog posjeta Sarajevu Vuèiæ se sastao s predsjedateljem Vijeæa ministara BiH Denisom Zvizdiæem. Na slici Denis Zvizdiæ tijekom tiskovne konferencije nakon sastanka. foto HINA/ FENA/ Almir Razic/ ua

http://iBalkn.net

Njemačkom tužitelju predata imena 22.000 pripadnika VRS-a, reagovao Dodik

Predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić predala je njemačkom tužitelju Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši