IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MALI DERBI NA BOSFORU: Nova žrtva je Bešiktaš, Kasimpaša slavila sa 4: 1… (VIDEO)

Sam vrh turskog šampionata dugo nije izgledao čudnije, pogotov s Malatija-sporom na drugoj poziciji. Na prvom mjestu smo navikli da dugo mgledamo Istanbul Bašakšehir, ali je i taj tim počeo da posrće pa je već drugu utakm-icu odigrao nerješeno. Ovoga puta na gostovanju Alanji – 1: 1 (0: 1)…

ISTANBUL : Regija, Sport, Fudbal, Vijesti… subota, 22.12. 2018. 20: 09… MALI DERBI NA DOSFORU: Nova žrtva je Bešiktaš, Kasimpaša slavila sa 4: 1… (VIDEO)

Nekadašnja nada Juventusa sreću je pronašla u Turskoj gdje igra sezonu života i trenutno je prvi strelac lige sa 18 golova na 19 utakmica…

Mbaje Dijanj nastavlja da teroriše protivnike u Turskoj, a sada je na red doš-ao veliki Bešiktaš. Kasimpaša je na svom terenu pregazila crno- bijele sa 4: 1 u utakmici 17. kola turskog Super liga. Nekadašnji omladinac Juventusa pružio je još jednu sjajnu partiju sa dva gola.

Na taj način je Dijanj došao do brojke od 18 golova na 19 utakmica u turskoj Superligi ove sezone.

To je bila prva pobjeda Kasimpaše poslije tri „sušne“ prvenstvene utakmice, ali su očigledno fudbaleri manjeg istanbulskog kluba bili silno motivisani da skinu skalp višestrukom šampionu.

Čitaj još:   Benjamina Karić: Iznenađena i potresena reakcijama Draška Stanivukovića... (foto i video)

Pored Dijanja, večeras se na stadionu Redžep Tajip Erdogan, istakao i Loret Sadiku, švedski vezista koji je dao i namestio po jedan pogodak.

Upravo je Sadiku u 11. minutu načeo mrežu Bešiktaša sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Već tada je polako počela da ulazi voda u uši gosti-ma, a u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Dijanj je duplirao predn-ost.

Bešiktaš se vratio u život u 52. minutu zahvaljujući Mustafi Pektemeku, ali je ta nada kratko trajala. Dijanjje u 75. minutu pogotkom iz penala povisio na 3: 0, a konačan rezultat postavio je Pavelka u 83. minutu poslije dodava-nja Sadikua.

Bašakšehir se ponovo sapleo, otvara se prostor za pratioce, Edin Višća dao gol, ali je Alanya posle kornera došla do boda – 1: 1…

TURSKA 1 – 17. KOLO

Subota

Ankaraguču – Goztepe 0: 3 (0:0)
/Žerom 50, Akbunar 69, Gufran 79/

Alanya – Bašakšehir 1: 1 (0: 1)
/Fernandes 63 – Višća 41/

Kasimpaša – Bešiktaš 4:1 (2:0)
/Sadiku 11, Dijanj 45+1, 75pen, Pavelka 83 – Pektemek 52/

Čitaj još:   Istanbul: Policija zaplijenila 1,35 tona droge...

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more

Komentariši