IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Veliki protesti, 35.000 ljudi, poznati glumac se obratio Vučiću, ‘Sve više smo bijesni, prestani lagati'(video)

Organizatori su preko razglasa poručili da je na protestu bilo između 35.000 i 40.000 ljudi…

BEOGRAD:Srbija, Putovanja, Vijesti, nedelja, 23.12. 2018. 07: 59… BEOGRAD: Veliki protesti, 35.000 ljudi, poznati glumac se obratio Vučiću, ‘Sve više smo bijesni, prestani lagati'… (video)

Minutom šutnje za poginule u prometnoj nesreći na neobilježenom pruž-nom prijelazu kod Niša započeo je treći građanski prosvjed u Beogradu. Naziv okupljanja je ‘Jedan od pet miliona’,ovoga vikenda,kao i na prethodna dva prosvjeda, nije bilo stranačkih obilježja, prenose beogradski mediji…

Prvo okupljanje organizirano je 8. studenoga, a nazvano je “Stop krvavim košuljama”, a drugo, 15. prosinca “Hajde da se prebrojimo”, zbog izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da neće uvažiti zahtjeve prosvj-ednika i ako ih bude pet milijuna.

Na prosvjednom skupu koji je počeo u 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta, govorili su glumac Branislav Trifunović, karikaturist Dušan Petričić i novinar Milan Jovanović.

Trifunović se “obratio” i predsjedniku Aleksandru Vučiću porukom da na proteste ima mnogo ljudi i da će ih biti još više.

Čitaj još:   SAD SE SJETILA: Jovana Marović podnijela OSTAVKU u Vladi i napustila GP URA...

– Prebrojavali su nas oni koji kupuju diplome, našim novcima kupuju novo-godišnje ukrase, televizije… “rekao je Trifunović i pozvao predsjednika da “sluša narod koji ima što da mu kaže”.

U nama je sve više bijesa, ako me slušaš, čut ćeš što ti kažem, prestani lagati i prestani krasti i slušaj što ti narod kaže. Narod koji živi od tvo-jih sendviča i od svojih spiskova, od tvojih izbora na kojima nećemo sudjelovati, poručio je.

Sudionici su se potom uputili u prosvjednu šetnju rutom od Filozofskog fakulteta, pa kroz Vasinu, Makedonsku i Svetogorsku, Takovsku ulicu, potom do zgrade RTS-a, a zatim do Vlade Srbije i do Slavije.

Među okupljenima su bili i predsjednik i potpredsjednica Narodne stran-ke Vuk Jeremić sa suprugom Natašom, i Sanda Rašković- Ivić.

Pojedini sudionici nose zastave u duginim bojama, kao i transparent “Dok svi nisu slobodni, nitko nije slobodan”.

izvor agencije

BEOGRAD: IRFAN MENSUR Opljačkan usred “bijelog dana” i to u centru grada…

Čuveni balkanski umjetnik i glumac Irfan Mensur opljačkan je u centru Read more

BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a Read more

BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

U posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski Read more

Komentariši